Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

KIállítás

Különleges neoavantgárd festményekkel vár a hatodik Art Corner

2024. március 28.

3 perc olvasás

ELLE

kiállítás Virág Judit festmények neoavantgarde
Különleges neoavantgárd festményekkel vár a hatodik Art Corner
© Emil Chalhoub 

Megnyílt a ‘Neoavantgarde - Made in Hungary’ című kiállítás, ami március 21-től tekinthető meg a Leo Bistro étterem és Hotel Clark szálloda földszinti tereiben. 


Március 21-én megnyílt a Leo Bistro étterem és a Hotel Clark közös kortársművészeti kiállítássorozata, az Art Corner legújabb tárlata. A Virág Judit Galériával kéz a kézben megvalósított, ‘Neoavantgarde - Made in Hungary’ kiállításon a magyar neoavantgárd képzőművészet világában nyerhetünk betekintést. Bak Imre, Hencze Tamás, Keserü Ilona, Lantos Ferenc és Nádler István csodálatos műtárgyait mindennap, reggeltől éjszakáig megtekinthetjük az étterem és a hotel tereiben egészen május 28-ig. 

Páratlan festményekből nyílt kiállítás 

Utoljára Fajó János - Ellipszisek című kiállításában gyönyörködhettünk egy nem mindennapi környezetben, hála az Art Corner kezdeményezésnek. A 2021-ben indult program célja, hogy alternatív kiállítótérben mutassa meg - az itthoni és nemzetközi közönség számára egyaránt - a magyar képzőművészet sokszínűségét.

A Fajó Alapítvánnyal közösen megrendezett kiállításunk után éreztük, hogy az Art Corner jelentős szintet lépett, és bekopogtatott a budapesti art szcéna ajtaján. Tudtuk, hogy nincs más hátra, mint, hogy továbblépdeljünk a megkezdett úton, ehhez pedig olyan partnert kellett találnunk, aki otthonosan mozog ebben a világban. Így egyik kedvenc galériánkhoz, a Virág Judit Galériához fordultunk

- mondta Tőke Ildikó, a Leo Bistro és Rooftop marketing vezetője, az Art Corner társalapítója.

neoavatgarde-made-in-hungary-2024
Emil Chalhoub 

A március 21-től nyitva tartó tárlat kurátora és egyben társszervezője, a Virág Judit Galéria művészettörténésze Kelen Anna.

A magyar neoavantgárd a '60-as években a politikai ellenállás egyik formája és eszköze lett. Az ún. „második nyilvánosság” határozta meg létüket, vagyis önköltséges módon rendezhettek kiállítást a fél-hivatalos és nem-hivatalos helyszíneken. Tekintettel, hogy az Art Corner szintén nem egy klasszikus kiállítótér, így a műtárgyakon keresztül a neoavantgárd művészek ismét kiléphettek a galériák falai közül, hogy valami egészen új élményt adhassanak a közönségüknek

- mondta Kelen Anna.

A kiállítás részt vesz a Műtárgyak Éjszakája Fesztivál programjában is, amelynek keretén belül exkluzív tárlatvezetésre is lesz lehetőség regisztrálni, amit a kiállítás kurátora, Kelen Anna tart majd május 23-án 11:00-tól. Az esemény részletei hamarosan elérhetőek lesznek a Hotel Clark és a Leo Bistro csatornáin, illetve a Műtárgyak Éjszakája Fesztivál weboldalán. 

neoavatgarde-made-in-hungary-2024
Emil Chalhoub 

A ‘Neoavantgarde - Made in Hungary’ kiállítás március 21. és május 28. között, mindennap 7:00-00:00, látogatható a Leo Bistro étteremben és a Hotel Clark szálloda földszinti tereiben.

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves