Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

SZTÁROTTHON

Ezekben a lenyűgöző házakban élt Marilyn Monroe

2022. november 07.

3 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

otthon ház ana de armas marilyn monroe arthur miller blonde
Ezekben a lenyűgöző házakban élt Marilyn Monroe
© Getty Images / Gene Lester

Hihetetlen, de a szexszimbólum, Marilyn Monroe, 40 különböző helyen élt életében.


A Netflix Marilyn Monroe élete alapján készült filmje, a Blonde, újra felelevenítette a ragyogó szépség körüli kultuszt, ráadásul olyan helyszíneken is forgott, ahol a szőke színésznő tényleg élt. Íme néhány Marilyn Monroe lakhelyei közül.

1. Szállodáról szállodára

A színésznő rengeteget lakott apartmanokban és hotelszobákban pályája elején. Itt 1951-ben épp a Beverly Carlton Hotel egyik szobájában olvas.

2. Mediterrán családi otthon

1952-ben Monroe és második férje a Yankee játékos, Joe DiMaggio egy bérelt házban laktak rövid házasságuk alatt. Az 1938-ban épült, Hollywood-i, kétszintes, spanyol stílusú villában négy hálószoba, négy fürdő található. Jellegzetes stílusát a fagerendás mennyezet és a francia ajtókkal ellátott nappali adja, ahonnan a teraszra kilépve a Runyon-kanyon tárul az ember szeme elé. 

3. Vendégségben

Miután elvált DiMaggio-tól Monroe New Yorkba költözött, hogy újra megtalálja magát: színészórákat vett Lee Strasberggel és rengeteget olvasott. Ezalatt szállodában lakott, közel barátja, Milton H. Greene fotós stúdiójához. Greene-nel – aki új filmgyártó cégének alelnöke lett – és családjával időnként connecticuti parasztházuk vendégházában lakott 1954-től egészen 1956 nyaráig. 

4. Mesés esküvő

Miután Monroe és harmadik férje, a híres író, Arthur Miller összeházasodtak egy polgári ceremónia során a White Plains-i Westchester Megyei Bíróság Házában, a második zsidó szertartást és kisebb fogadást Miller ügynöke, Kay Brown otthonában tartották. Ugyan itt Monroe csak vendégeskedett, fontos helyszíne volt életének ez az 1948-ban épült, négy hálószobás, hat fürdős rezidencia. Az épület ma is büszkélkedhet egy első emeleti privát lakosztállyal, üvegfalú nappalival, európai stílusú kandallóval, boltíves ajtónyílásokkal és kovácsoltvas elemekkel.

5. New York-i fellegvár

Bár sokan inkább elkerülnének egy 13. emeleti lakást, Monroe-nak és Millernek a New York-i East 57th Street-i épületben itt volt a fényűző otthona. A három hálószobás és fürdős lakásban magas mennyezet, fatüzelésű kandalló található, lenyűgöző városi kilátással a Queensboro hídra és az East Riverre. Jelenleg épp eladó.

5. Az első saját ház

Amikor az egyre törékenyebbé váló Monroe házassága Millerrel öt év után véget ért, megvette a legelső házát, amelyet úgy írt le, hogy „egy aranyos kis mexikói stílusú ház nyolc szobával”. Az 1929-ben épült, L-alakú spanyol gyarmati stílusú épületet vörös cseréptető fedi, belül fehér stukkók díszítik, illetve két hálószobával, vályogfalakkal és fagerendás mennyezettel rendelkezik. Monroe hálószobájában csempézett kandalló volt és teraszajtai az udvarra vezettek. Alig hat hónapig élt ezen a helyen, amelyet erődjének nevezett tragikus halála előtt.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves