Quantcast

WonderMind

Mentális gondokkal foglalkozó céget alapít Selena Gomez

Mentális gondokkal foglalkozó céget alapít Selena Gomez
© Tibrina Hobson/FilmMagic

Édesanyjával és legjobb barátnőjével közösen indítják útjára a WonderMindot.

Miután több ízben is vállalta a nyilvánosság előtt saját mentális problémáit, Selena Gomez az Entrepreneur magazinnak adott interjújában bejelentette: a mentális egészséggel foglalkozó vállalkozást indít. A WonderMind nevű platformot az édesanyjával, Mandy Teefeyvel és barátnőjével, Daniella Piersonnal közösen fogják vezetni. „A karrierem során mindig igyekeztem olyan témákban hallatni a hangomat, amelyek valóban számítanak. Ezt az édesanyámnak köszönhetem, mindent tőle tanultam” – mondta a sztár.

A platform része lesz többek között egy podcast-hálózat is, amely kiemelten foglalkozik a mentális egészségügyi problémákkal – köztük azokkal is, amelyekkel Selenának is szembe kellett néznie. Ezen a téren Selena anyukája szerint is fontos a figyelemfelhívás és a másoknak nyújtott támogatás: „Valami olyat akartunk létrehozni, ami túllép a kereteken és nem fél belemenni a piszkos témákba, hogy valóban segíthessen az embereknek” – mondta Mandy Teefey.

Daniella Pierson, a vállalat társ-vezérigazgatója hozzátette: „Izgatottan várjuk, hogy jövedelmező üzletet építsünk. Mert a legjobb módja annak, hogy a társadalom figyelmet fordítson egy problémára, ha pénzt keresünk vele. Így jönnek létre az igazi mozgalmak.”

Gyerekként a reflektorfényben

Selena már hétéves kora óta a média reflektorfényében éli az életét, miután feltűnt a Barney & Friends című sorozatban, majd 14 évesen főszerepet kapott a Disney Varázslók a Waverly helyből (Wizards of Waverly Place) című szériájában.

Az elmúlt években a texasi születésű sztár őszintén beszélt arról a döntéséről, hogy egy időre szakít a közösségi médiával, hogy jobban karban tarthassa mentális egészségét. „Hatalmas felszabadulást jelentett, hogy többé nem éreztem magam bezárva ebbe a kis telefonba, ahol az emberek a leggyűlöletesebb dolgokat mondják” – árulta el az interjúban.

„Miért tölteném ezzel a napjaimat? Azt is kezdtem felismerni, hogy az emberek az egész világon irreális életet élnek. Mindig tökéletesek, gyönyörűek és boldogok voltak. De amint bezártam az alkalmazást, és felpillantottam, azt gondoltam: Várj egy percet. Beszélek ezzel a pénztárossal az italomról, és beszélek ezzel a személlyel, akivel összefutottam. Ez arról szól, hogy emberi kapcsolatot alakítsak ki az emberekkel.”

„Nem is érzem magam jól”

Az énekesnő és színésznő közel 300 millió követővel büszkélkedhet az Instagramon, mégis jól tudja, hogy ő sem kerülheti el a közösségi média buktatóit, ahogy senki más sem. Az Instagramról szólva azt mondta, hogy „csak azt érzem, hogy ’Hű, ööö, egy darab sz*r vagyok.’ És nem nézek ki olyan jól, és nem érzem magam olyan jól.’

Selena zenei karrierjének kezdeti napjai egybeestek a pánikrohamokkal való küzdelmeivel, amelyeket először a Revival albumának turnéja alatt szenvedett el 2016-ban. A rohamok, párosulva az akkoriban rá irányuló médiafigyelemmel, oda vezettek, hogy lemondta a hátralévő koncertjeit, és bejelentkezett egy intézménybe, ahol mentális gondjai miatt kezelték. „Megértettem, mi történik az elmémben, céltudatosságra tettem szert.”

Forrás: Elle