Quantcast

Cenzúra nélkül

Kiáll a magyar melegek jogaiért az MTV Europe Music Awards

Kiáll a magyar melegek jogaiért az MTV Europe Music Awards
© Photo by Bennett Raglin/Getty Images)

November 14-én lesz Budapesten a gála, amelynek szervezői üzenetnek szánják kiállásukat a homofób pedofiltörvény ellenében.

Ismét a magyar fővárosban lesz az MTV Europe Music Awards, a tavalyi gálával ellentétben azonban élő show-t tervez a Viacom CBS a Budapest Sportarénába, november 14-re - írja a Washington Post.

Úgy tűnik, a szervezők pontosan tisztában vannak az idén megszületett, homofób elemeket is tartalmazó pedofiltörvénnyel, ugyanis már előre üzentek ezzel kapcsolatban.

"Lehetőséget ad majd a ceremónia arra, hogy kiálljunk a melegek és a transzneműek polgári jogai mellett abban a közép-európai országban, amely azokat korlátozza" - mondta Chris McCarthy, az MTV Entertainment Group Worldwide elnök-vezérigazgatója.

"Alig várjuk, hogy felhasználjuk az eseményt a hangunk felerősítésére, és szolidaritást vállaljunk LMBTQ testvéreinkkel" - mondta McCarthy az Associated Pressnek adott interjújában.

Hozzátette: nem tűrik a televíziós közvetítés állami cenzúrázását.

"Nagyon világossá tettük a kezdetektől, hogy nem engedünk szerkesztői beavatkozást a művészekkel kapcsolatban" és az általunk létrehozott tartalmakkal kapcsolatban - mondta. "Ez mindig feltétel, függetlenül attól, hogy melyik országba megyünk".

A Washington Post cikke ezután megemlíti, hogy Orbán Viktor miniszterelnök konzervatív kormánya egy látszólag a pedofília ellen hozott jogszabályba csomagolva korlátozásokat fogalmaz meg a homoszexualitás ábrázolásával kapcsolatban.