Quantcast
Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Alapítvány

„Reflektorfény mindenáron” – Harry hercegről és Meghanról ezt gondolja a szakértő

2022. november 17.

2 perc olvasás

Kurucz Barbara
jótékonyság díj alapítvány angol királyi család harry herceg meghan markle
„Reflektorfény mindenáron” – Harry hercegről és Meghanról ezt gondolja a szakértő
© Fotó: picture alliance / Getty Images

Harry herceg és Meghan hamarosan átvehetik a Robert F. Kennedy Human Rights Foundation kitüntetését, ám ez nem tetszik mindenkinek. 


Meghan és Harry herceg már évek óta jótékonykodnak, 2020-ban pedig megalapították az Archewell Alapítványt. Az utóbbi időben leginkább ezzel foglalkoztak, munkásságukat pedig most egy rangos díjjal tervezik elismerni. 

Ezt gondolja Harry herceg és Meghan alapítványáról a szakértő

Pár hete jelentették be, hogy a Robert F. Kennedy Human Rights Foundation díjjal tünteti ki Meghant és Harry herceget. A döntést azzal indokolták, hogy a hercegi pár az alapítványán keresztül az elmúlt években sokat tett a mentális egészséggel kapcsolatos globális párbeszéd előmozdításáért, támogatták a segélyszervezeteket, és a vakcinákhoz való hozzáférést. 

A szervezet nagyon örült, hogy a hercegi pár elfogadta a gálára a meghívást, hiszen úgy gondolják, hogy a befolyásukkal elősegíthetik a társadalmi párbeszédet. 

Ám nem örült mindenki a díjnak, Angela Levin a DailyMailnek számolt be arról, hogy miért érzi borzasztóan kettősnek Harry és Meghan támogatottságát. A Robert F. Kennedy alapítvány elismerését korábban olyan személyek vehették át, mint Barack Obama, Bill Clinton és Desmond Tutu. A szakértő úgy gondolja, hogy a hercegi pár nem említhető velük egy lapon. 

Bármit megtesznek azért, hogy reflektorfényben maradjanak. Bárhonnan is nézzük az átlagos eredményekkel rendelkező, meggyőződéssel és még ki tudja mivel teletűzdelt alapítvány inkább fantáziának tűnik, mint ténynek. 

Többen sérelmezték, hogy Harry és Meghan korántsem adakozik annyit, mint azok, akik korábban átvehették a díjat. David Nasaw professzor pedig abszurdnak nevezte, hogy a korábbi díjazottak közé sorolják őket. 

Ha megnézzük azokat az embereket, akiket korábban Robert Kennedy-díjjal tüntettek ki – Bill és Hillary Clinton, Nancy Pelosi, Desmond Tutu–, és akkor meg kell kérdeznem, mit keres itt Harry és Meghan?

Az alapítvány munkáját már többször bírálták. Egyesek úgy vélik, hogy a szervezet csupán egy eszköz Harry és Meghan kezében, amivel közel kerülhetnek befolyásos emberekhez. Belépőnek tekintik a társaságba. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves