Quantcast

Ez most Európa legkellemesebb szigete

Ibiza? Nem talált!

A magas presztízzsel bíró World Travel Awards szerint Európa legjobb szigete mint úti cél nem más, mint Madeira.

A portugál szigetcsoport, melyet Madeira, Porto Santo és Sesertas alkotnak, vad szépségéről és szubtrópusi éghajlatáról ismert, így tökéletes desztináció a kikapcsolódni vágyóknak egész évben.

Maderia idén olyan versenytársakat nyomott le, mint Kréta, a Baleár-szigetek, Ciprus, Szardínia és Málta.

Az atlanti sziget a kirándulók paradicsoma, gyönyörű panorámás túraútvonalakkal, mint a Vereda da Ilha és a Vereda do Pico Ruivo.

Madeirán nagyon jól lehet pihenni is! A botanikus kert abszolút kihagyhatatlan  és egy kiruccanás Porto Santóra a lehető legszebb tengerpartokra fog eljuttatni.

Felejtsd el, amit eddig hallottál, hogy Madeira vulkanikus szigete csak öregeknek való, mivel Madeira fővárosában, Funchalban jónéhány szuper kocsmát és természetes medencét is találsz, amik mindenféle embert vonzanak, mint a kifejezetten Insta-barát Porto Moniz.

Ami a szállodákat illeti, az ötcsillagos Belmond Reid’ Palace igazi ikon és az egyik legelegánsabb hotel a szigeten. A Funchal öbölre néző szobákért érdemes megnézni a Quinta da Bela Vista hotelt, amely egyébként Európa legjobb butikhotelje lett a World Travel Awards listáján.

És ha valami különlegesen stílusosat keresel, a The Vine designhotel kellemes tetőmedencéjével biztosan tetszeni fog!

Képek: Dennis Fischer, Jürgen Sack, CCAT82 / Getty Images