Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

HAJFORMÁZÁS

3 hiba, amit szinte mindenki elkövet a hajgöndörítéskor

2024. április 26.

2 perc olvasás

ELLE

frizura göndör haj hajformázás hajgöndörítés
3 hiba, amit szinte mindenki elkövet a hajgöndörítéskor
© Shutterstock

A hajgöndörítés nem annyira bonyolult, sokan mégis elkövetik ezeket a hibákat, így a frizurájuk sem lesz olyan tartós. 


Manapság rengeteg módon göndörítheted be a hajad, választhatsz hajcsavarókat, meleg hajcsavarókat, hajsütővasat vagy hajvasalót. Emellett számos hő nélküli módszer létezik, így a lehetőségek tárháza tényleg végtelen. Ennek ellenére vannak bizonyos hibák, amelyeket szinte mindenki elkövetik a hajgöndörítés során. 

Nem készíted elő a hajad a hajgöndörítéshez 

A hajgöndörítésnél nagyon fontos az előkészítés, ez pedig már a hajmosásnál elkezdődik. Sok nő követ el hibát azzal, hogy nem mossa ki megfelelően a sampont, balzsamot vagy a hajmaszkot. A termékek maradványai lerakódnak a hajszálakon, ez pedig megnehezítheti a vizes haj göndörítését. Ha a százar hajat göndöríted, akkor is szükség van megfelelő termékekre, például hővédőre. 

Rossz eszközzel csinálod 

Fontos mérlegelni, hogy a hajadnak mire van szüksége. Könnyen lehet, hogy a hajvasalóval való göndörítés neked nem válik be, viszont a hajcsavaró igen, vagy fordítva. Az első rosszul sikerült göndörítés után nem érdemes feladni, de a sokadik próbálkozás után elgondolkozhatsz valami másban. 

Nem megfelelő méretű hajgöndörítőt használsz 

Ez a probléma főként a körkefék esetében fordul elő, hogy valaki nem megfelelő hajkefét használ. A túlságosan kicsi vagy nagy hajkefe nem megfelelő, ezért fontos, hogy megtaláld a hajhosszúságodhoz ideálist. Ez ugyanúgy igaz a hajsütővasakra, hiszek azokból is több van. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves