Az zöld kávét remek zsírégetőnek tartják, elsősorban pedig kivonatként, kapszula, vagy por formájában árusítják.
A zöld kávé sokáig csak kapszula formájában volt elérhető, de manapság már por, vagy szemes kávé formájában is megvásárolhatjuk. Egy tanulmány szerint, a zöld kávé nem csupán rendkívül egészséges, de igazi zsírégető csoda is.
A zöld kávét elsősorban étrendkiegészítőnek tekintik, amelyet eddig kapszula formájában vettek be, vagy porként kevertek az italokba. A zöld kávé egyébként egyáltalán nem kávés ízű, inkább enyhén füves, és a benne lévő klorogénsav miatt, kissé savanykás. A tipikus kávéaroma csak a pörkölés körül jön létre.
Sokan állítják, hogy a zöld kávé kellemetlen szagú és ízű, mégis sokan fogyasztják a zsírégető hatása miatt. Nagyjából ugyanannyi fehérjét tartalmaz, mint a pörkölt kávé, de sokkal több benne a B és a C vitamin, amelyek az klasszikus kávénál a pörkölés során elvesznek.
Ami a zöld kávét olyan értékessé teszi, az az úgynevezett klorogénsav, amely antioxidánsnak számít, így védi a sejteket a szabadgyököktől. A klorogénsav pozitív hatással van a vérzsír-, és májértékekre, valamint a vércukorszintre is.
Nemrég a pennsylvaniai Scranton Egyetem egy tanulmányt is készített, ebben a vizsgálatban a 16 kísérleti alany átlagosan 8 kg-ot fogyott 22 hét alatt az zöldkávé kivonat hatására.
És hogy mit várhatunk az energiaszintet tekintve? A zöld kávé tartalmaz egyébként koffeint, de közel sem annyit, mint a klasszikus pörkölt kávé. Éppen ezért olyan élénkítő hatást nem várhatunk tőle, mint a hagyományos verziótól.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!