Az ebéd utáni fáradtság érzése senki számára nem ismeretlen. A legtöbben ilyenkor a kávé segítségét kérik, hogy új erőre kapjanak a nap közepén, ám valószínűleg nem ez legegészségesebb alternatíva.
Nagyon úgy tűnik, nem csupán maga a kávé fogyasztása nagy hiba ilyenkor, a szakértők szerint ennünk kellene, nem pedig inni.
Étkezés után az energiaszint nincs túl magasan, az emésztés elveszi minden erőnket. A legtöbb esetben éppen ezért a kávé csak tovább fáraszt, főleg a tejes változatok nem tesznek hozzá a napunkhoz, csak tovább rontják a helyzetet. De mit tegyünk akkor, mit fogyasszunk az étkezések után?
Dr. Daniel Amen neurológus és táplálkozási szakértő szerint a megoldás a tökmag lehet, ugyanis ha ezt fogyasztjuk egy kiadós étkezés után, szuper gyorsan ível majd felfelé az energiaszintünk.
A tökmag javítja a dopamin felszívódását, az pedig általánosan kijelenthető, hogy a magvak ébresztő, energizáló hatással bírnak. Nem véletlenül tökéletes részei a diétáknak, nehéz, zsíros fogások nélkül pár szem maggal elérhetjük, hogy energikusabbak, mégis jóllakottak legyünk.
A tökmagban lévő neurotranszmitter tirozin többek között segíti a motiváció és az izgalom kialakulását és fenntartását. Nemcsak a fáradtság legyőzésében tökéletes partner, de kifejezetten jót tesz egészségünknek is, hiszem magnéziumban gazdag, ami a vércukorszint szabályozásában fontos.
Az ebéd utáni fáradtság gyakran a vércukorszint gyors csökkenése miatt következik be. Tehát ahelyett, hogy rövid távon a kávéból vagy teából származó koffeinnel akadályoznánk meg az energiacsökkenést, tartsuk normál szinten a vércukorszintünket egészséges nassolnivalókkal, amire a tökmag tökéletes.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!