Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Tünetek

A torokrák 4 jele, amivel azonnal orvoshoz kell fordulni

2023. november 03.

2 perc olvasás

ELLE

rákbetegség tünetek torokrák
 A torokrák 4 jele, amivel azonnal orvoshoz kell fordulni
© Shutterstock

A torokrák jeleit sokan nem ismerik fel időben. 


Ősszel sokkal gyakoribb a torokfájás és a megfázás, azonban ha ez az állapot már hosszú ideje fennáll, akkor az bizony nem mondható normálisnak. Most eláruljuk, hogy mi a torokráknak az a fontos 4 tünete, amiket semmiképp sem szabad figyelmen kívül hagyni.

A 4 jel

  • Hosszantartó rekedtség
  • Torokfájás, ami már legalább 4-6 hete fennáll
  • Nyelési nehézség
  • Fülfájás

Természetesen ezeknek a tüneteknek a megléte nem feltétlenül jelenti azt, hogy valaki torokrákkal küzd, de valamilyen betegség mindenképpen ott van a háttérben, ezért érdemes orvoshoz fordulni, hogy a kezelést minél hamarabb elkezdhessék bármivel is állnak szemben. 

Így lehet csökkenteni a kockázatát 

A torokrák kialakulása nagyban függ attól, hogy milyen életmódot folytatunk. A World Cancer Research Fund szerint a jobb élelmiszerválasztás, az aktív életmód, a testsúly állandóságának biztosítása és a dohányzás abbahagyása a diagnózisok körülbelül 40 százalékát megelőzheti.

A dohányzás nagyobb kockázatnak teszi ki az embereket, ha a többszörös rákos megbetegedésekről van szó. Köztük a száj, a torok és a húgyhólyag daganatos megbetegedésekre a leghajlamosabbak. Ezenkívül hozzájárul az artériák beszűküléséhez, és a vér alvadásának valószínűségét növeli, ami azt jelenti, hogy a dohányosoknál lényegesen nagyobb a szív- és szívbetegség kockázata, valamint a rohamok, szélütések és demencia megjelenése

–  mondta Dr. Naveen Puri, a Bupa Health Clinics klinikai igazgatója.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves