A mokkás mousse több, mint egy desszert.
Ahogyan azt az ELLE oldalán is megírtuk a mocha mousse-t választották ki az év színének, ami nem csak a lakberendezők, de a konyhaművészet szerelmeseinek szívét is elnyerte. A mokkás mousse nevű desszert ugyanis az év színében pompázik, nem mellesleg pedi nagyon finom. Az év színéhez passzoló finomság elkészítése ráadásul nagyon egyszerű, szóval ha egy kis édes kényeztetésre vágysz, akkor pillanatok alatt össze tudod dobni. Máris mutatjuk, hogyan.
Az étcsokoládét tört apró darabokra, majd gőz fölött lassan olvaszd fel. Ezután add hozzá a eszpresszót vagy az instant kávét és keverd egészen addig, amíg sima, krémes állagot nem kapsz. Ha kész, hagyd egy kicsit hűlni. Amíg hűl, addig a tojásokat válaszd szét. A tojássárgáját keverd a csokis-kávés krémhez. A keveréknek nagyon simának kell lenni. Ezután a tejszínt a porcukorral verd kemény habbá, ezután pedig a tojásfehérjét egy csipet sóval szintén verd kemény habbá. Először a tejszínhabot keverd a csokis keverékhez, majd óvatosan add hozzá a felvert tojásfehérjét. Nagyon óvatosan keverd össze az egészet. A habot poharakba porciózd, majd tedd a hűtőbe 1-2 órára, hogy megdermedjen. A tetejére mehet még extra tejszínhab és kakaópor.
(via)
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!