A tojásfőzés során sokan kihívásokkal szembesülnek.
A tojásfőzés a világ legegyszerűbb dolga. Vagy mégsem? Bizonyára te is jártál már úgy, hogy főzés közben a tojás megrepedt, de bosszantó lehet az is, amikor a héját nem lehet egyszerűen lepucolni. Jó hír, hogy ezek a kellemetlenségek egyetlen aprócska trükk bevetésével könnyedén elkerülhetők.
Amikor legközelebb tojást főzöl, egyszerűen csak adj hozzá egy vékony szelet citromot a vízhez. A citromban található sav ugyanis erősíti a tojáshéjat, így megakadályozza, hogy az főzés közben megrepedjen. Ez különösen fontos, ha friss tojást főzöl, aminek a héja egyébként is hajlamosabb a repedésre. Érdekesség, hogy ezzel egyidejűleg a sav lágyítja is a tojás külső héját, így a főzést követően sokkal könnyebb lesz megpucolni. A citromos trükk segítségével gyakorlatilag a héj szinte magától lecsúszik majd a tojásról.
A citrom használata egyébként más előnyökkel is jár. A citromlében található sav ugyanis segít eltávolítani a kellemetlen szagokat, amik néha tojásfőzés közben keletkeznek, főleg akkor, ha a tojások már idősebbek.
Ha extra kemény tojást szeretnél készíteni, akkor nagyjából 14 percig kell őket főzni, azonban ha szeretnéd egy kicsit puhábbra hagyni a közepét, akkor elég lesz 10 perc is. Amennyiben inkább a lágy tojást részesíted előnyben, akkor 6 perc után még szuperfolyékony lesz a sárgája, 6 és fél perc után pedig puha, kenhető állagú. Ez utóbbi tökéletes, ha pirítósra kennéd. A kiválaszott idő letelte után a tojásokat helyezd azonnal jeges fürdőbe, így ugyanis megőrzi a tökéletes állagát és pont olyan lesz, mint amilyennek szereted.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!