Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

RECEPT

Ez a tepsis recept a legjobb karcsúsító téli étel

2024. december 12.

2 perc olvasás

ELLE

recept karfiol tepsis karfiol
Ez a tepsis recept a legjobb karcsúsító téli étel
© Shutterstock

Rövidebb napok, állandó fáradtság. A tél gyakran próbára teszi életerőnket.


Télen sokkal drágábban, és limitáltabb választékban kaphatók a zöldségek és gyümölcsök, éppen ezért nem egyszerű fentartani az egészséges és alakbarát táplálkozást.

Tápanyagdús táplálkozás

A téli energia és forma megtartására a legjobb, ha betárazunk a citrusfélékből és egzotikus gyümölcsökből. A hideg évszakban a zsíros halak tökéletesek a D-vitamin szükséglet kiegészítésére, és rendkívül egészségesek is. Van azonban egy olyan kategória, méghozzá a gyökérzöldségek, azaz a répák, valamint a tökfélék, amelyek ideálisak a vitaminok, rostok, és az ásványi anyagok fenntartására.

Könnyed tepsis karfiol

A karfiol nagyon alacsony kalóriatartalmú zöldség, 100 grammban, nagyjából 25 kalória van, és rosttartalmának köszönhetően rendkívül laktató. Ha zsírszegény összetevőket használsz, tovább csökkentheted a kalóriabevitelt. Ez az étel rendkívül kényelmes, és elképesztően finom!

Hozzávalók

  • 1 nagy fej karfiol
  • 2 ek vaj
  • Fél hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek liszt
  • Fél tk só
  • Fél tk őrölt bors
  • 1 tk szerecsendió
  • 1 csésze cukrozatlan mandulatej
  • Fél csésze parmezán sajt
  • Fél csésze pankómorzsa, zsemlemorzsa vagy manduldara
  • Friss petrezselyem

Elkészítés

  • Vágd fel a karfiolt rózsáira, és tedd egy nagy fazék forrásban lévő vízbe. Párod 4-5 percig amíg megpuhul, majd szűrd le, és tedd félre.
  • Egy nagy serpenyőben olvaszd fel a vajat közepes lángon. Add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és párold három3-4 percig, amíg megpuhul és illatos lesz.
  • Keverd hozzá a lisztet, a sót, a borsót és a szerecsendiót. Fokozatosan adj hozzá mandulatejet, és keverd amíg besűrűsödik. Vedd le a tűzről, és keverd hozzá a ¼ csésze parmezánt, amíg sima krémet nem kapsz.
  • Helyezd a karfiolt a tepsibe, majd egyenletesen öntsd a sajt szószt a karfiolra.
  • A karfiol tetejére tedd a maradék parmezánt, valamint zsemlemorzsát, és ha szeretnél, akár manduladarabokat is.
  • Süsd 25-30 percig 190 fokon, amíg aranybarna nem lesz. Friss petrezselyemmel a tetején találd!

via

Neked ajánljuk

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves