Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

NÉVVÁLASZTÁS

„A szüleim egy luxusmárka után neveztek el, ezzel megkeserítették az életem”

2023. június 09.

3 perc olvasás

ELLE

szülő vallomás névváltoztatás névválasztás
„A szüleim egy luxusmárka után neveztek el, ezzel megkeserítették az életem”
© Shutterstock

A nő az interneten fakadt ki, és árulta el, hogy a szülei egy luxusmárka után nevezték el, ezzel pedig hatalmas problémát okoztak neki. 


A névválasztás nem egyszerű, ezért nem csoda, hogy a leendő szülők hónapokat töltenek azzal, hogy megtalálják a születendő gyermeküknek a tökéletes nevet. Vannak, akik a hagyományos neveket részesítik előnyben, míg mások arra törekednek, hogy minél különlegesebbet válasszanak. Ám ez nem mindig sül el jól. 

Luxusmárka után nevezték el a szülők a lányukat 

A nő Redditre írt egy bejegyzést, amiben elárulta, hogy a szülei névválasztása megkeserítette az életét. Amikor az anyja várandós volt, a testvérének megtetszett az Armani név, amit a Giorgio Armani miatt hallott először. A szülőknek szintén nem volt problémájuk az Armanival, ezért úgy döntöttek, ezt a nevet adják a születendő gyereküknek. 

A családom szereti a nevemet, és néhány ember az iskolában szerette, de szó szerint utálom a nevemet. Nem illik hozzám. Nem szeretem, ahogyan írják, vagy ahogy kimondom. Nem igazán akarom kimondani a nevemet, (mert) milyen kínos és ciki. 

Elárulta, hogy a legtöbben a teljes nevén szólítják, a családja pedig adott neki egy becenevet, ők legtöbbször azt használják. A neve mindig is problémát okozott, az iskolában sokszor cikizték, csúfolták miatta, felnőttként pedig azt érzi nem veszik komolyan. Mindenki rögtön rádöbben, hogy egy luxusmárka után kapta a nevét, amitől kellemetlenül érzi magát. 

A másik problémája, hogy úgy érzi kicsit sem passzol hozzá. Más nevet szeretne, ami nem ennyire fényűző.

A családja nem szeretné a névváltoztatást

Armani leült a családjával, és elmondta, hogy szeretné megváltoztatni a nevét. Ám a dolog nagy vitát váltott ki, a szülei szerint erre semmi szükség. 

Beszéltem erről anyámmal és a testvéremmel, de ők idegesek lettek, és azt mondták, hogy rendben van a nevem. Nem igazán beszélek többet erről nekik, mert nem akarom felzaklatni őket. 

Sokan reagáltak Armani bejegyzésére, volt, aki leírta, hasonló helyzetben van. A szülei nagyon bonyolult nevet adtak neki, ami megnehezíti az életét. Az emberek többséget egyet értett abban, hogy a nőnek joga van megváltoztatni a nevét, pláne akkor, ha úgy érzi emiatt hátrányba kerül. 

Többen adtak neki tippeket, volt, aki azt javasolta üljön le a családjával és mondja el az okokat. Míg mások azt javasolták, kezdje el használni a második keresztnevét, ha van. De olyan is akadt, aki szerint az a legjobb, ha hasonló nevet választ, mint az eredeti. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves