Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Névválasztás

„Egy luxusmárka után neveztem el a fiamat, az emberek utálják, de engem nem érdekel a véleményük”

2023. május 24.

2 perc olvasás

Szentkuty Nikolett
anyaság TikTok baba Cartier névválasztás utónév
„Egy luxusmárka után neveztem el a fiamat, az emberek utálják, de engem nem érdekel a véleményük”
© Forrás: Getty Images

A névválasztás sosem egyszerű egy baba esetében, egy anyuka azonban arra kényszerült, hogy megvédje kisfia egyedi nevét, miután rengeteg TikTok felhasználó kezdte kritizálni, amiért olyan nevet választott, ami szerintük jobban illik egy kisállathoz, mint egy emberhez.


Mindenkinek egyedi ízlése van az élet minden területén, és ez megmutatkozik azokon a különleges neveken keresztül is, amelyeket egyes szülők a gyermekeiknek választanak. Az azonban biztos, hogy a névválasztás minden szülő elvitathatatlan joga, amibe nem szólhat bele senki.

Egy édesanya arról számolt be, hogy mégis kénytelen volt kisfia védelmére kelni, miután elárulta a közösségi médiában, hogy egy közkedvelt luxusmárkáról nevezte el.

A névválasztás sokakat felháborított

A @thismisty néven ismert TikTok felhasználó Kartiyr Kiornak nevezte el a fiát, amin sokan meghökkentek. A név az 1847-ben alapított francia Cartier divatházra utal, amely luxusékszereket és órákat tervez és forgalmaz.

Misty elmondta azt is, hogy a fia teljes neve Kartiyr Kior, ez azonban csak további gyűlölethullámot indított el, és sokan úgy érezték, hogy meg kell osztaniuk az egyedi nevekkel kapcsolatos gondolataikat.

Egyesek azt kérdezték, hogy miért a kedvelt divatmárkák alapján kell elnevezni egy gyermeket, míg más azt tette szóvá, hogy felelőtlenül választott nevet a kicsinek, akinek később még nagyon sok problémája lesz a neve miatt. Végül pedig valaki így írt a márkanévvel kapcsolatban:

Legalább ejtsd ki helyesen a Cartier-t, és tanuld meg leírni!

Többen is megvédték az anyukát

A hozzászólók véleménye persze ezúttal is megoszlott, és sokan voltak köztük olyanok is, akik a fiatal édesanya védelmére keltek, mondván joga van megválasztani a saját gyermeke nevét.

@thismisty

everything is okay right here❤️

♬ bed peace sped up - ❤️‍🩹

Jelentkezett egy másik szülő is, akinek ugyanígy hívják a gyermekét, és együttérzését fejezte ki Misty-nek, hiszen ő is rengeteg kritikát kap a kisfia neve miatt.

Végül egy felhasználó megnyugtatta Misty-t, hogy vele együtt még sokak szerint nagyon aranyos névről van szó, és legyen büszke a gyönyörű kisfiára.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves