Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Betegség

„Egy sima szemvizsgálatból derült ki, hogy egy ritka tumorom van, ami meg is ölhetett volna”

2023. május 30.

2 perc olvasás

ELLE

betegség rákbetegség tumor
„Egy sima szemvizsgálatból derült ki, hogy egy ritka tumorom van, ami meg is ölhetett volna”
© Shutterstock

A történet elmesélője elképesztő módon tudta meg, hogy tumorja van. A rákbetegség egyik legritkább fajtájával nézett szembe. 


A rákbetegség sajnos nem válogat. Szívszorító történetet osztott meg egy nő, akinek egy rutin szemvizsgálatból derült ki, hogy tumorja van, és a betegség miatt a munkájához sem térhet vissza soha többé. Karen Richards 2022 júliusában fordult orvoshoz, amikor már egy ideje fejfájásra panaszkodott. Egy szemész már korábban megvizsgálta, aki nem talált semmi rendelleneset, de egy másik szakember azonnal észrevette a problémát. 

Az orrák nagyon ritka

Kiderült, hogy az Egyesült Királyságban élő nő orrákkal küzd, ami egy nagyon ritka betegség. Karennek el kellett távolítani az alsó fogait, és 40 kör sugárterápián kellett átesnie a rákos sejtek eltávolítása miatt , majd 20 kör kemoterápiát is végigcsinált. Az orrák tünetei közé tartozik  az orrvérzés, az orrdugulás, a csökkent szaglás, az orrból kifolyó nyálka, valamint az orr hátsó részébe és a torokba szivárgó váladék.

Később már komoly tünetek jelentkeznek

A későbbi stádiumú tünetek közé tartozhat a kettős látás, a kidülledő szem, a könnyező szemek, az egyik fül fájdalma vagy nyomása, az arc fájdalma vagy a dudor. Karen egyébként egy újabb műtére vár, hogy helyrehozzák a szemét, ugyanis károsodott a látása a kezelések során. A nő közlekedés-irányítóként dolgozott, de a munkáját ott kellett hagynia, mert a látásromlásával nem tudná biztonságosan elvégezni. 

Nagyon örülök, hogy egy második véleményt kértem. Hatalmas megkönnyebbülés volt, amikor azt mondták, hogy valami baj van a szememmel, és hogy kórházba kell küldeni

  – mondta a betegséget elszenvedő nő, aki hosszú ideje küzdött a kellemetlen tünetekkel.

Karen arra is felhívta a figyelmet, hogy fontos a rendszeres szem, orr és fülvizsgálat, mert rengeteg betegséget megállapíthatnak időben az orvosok.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves