A steak elkészítésétől sokan félnek, mert úgy tartják, csak a profi szakácsok képesek tökéletesen megsütni. Hidd el, az airfryer-rel neked is sikerülhet.
2024-ben már nem lehet akkora mumus a steak, mint a korábbi években, az airfryer pedig rengeteget segít ebben: lehetővé teszi, hogy a nemes hús elkészítése a világ legegyszerűbb feladatává váljon.
Az airfryer steak-nek nem csupán a könnyű és gyors elkészítés az előnye. Kívül roppanós lesz, belül viszont lédús, és ami a legjobb, nem lesz sem rendetlenség, sem felesleges olajfröccsenés a konyhában.
Ha tökéletes eredményre vágysz, válassz egy 2.5 cm vastag steak-et, és legyen inkább soványabb a hús. A túl vékony steak túl gyorsan sül meg anélkül, hogy tökéletes barna színt kaphatna.
Dörzsölj egy kis olajat a steak-re, hogy ezzel is segítsd a tökéletes színű kéreg kialakulását!
Steak típusa: A legajánlottabb a soványabb bélszín, de más is lehet, ha más típust preferálsz.
Vastagság: Legalább 2.5 cm vastag, az ennél vékonyabb barnulás nélkül sül át, túl gyorsan.
Szobahőmérséklet: A legjobb eredmény elérése érdekében a steak-et 30 perccel a sütés előtt hagyd szobahőmérsékletre melegedni.
Száraz steak: A steak-et töröld meg papírtörlővel, hogy eltávolítsd a nedvességet, amely általában sütés közben folyik ki, hátráltatva a barnulást.
Barnulás: Sokkal jobban barnul, ha olajjal meglocsolod.
Fűszerezés: Elég a só, bors, fokhagyma és paprika.
Elhelyezés: Ne rakj sok mindent az airfyer kosarába, ne legyen zsúfolt, hogy meglegyen az elegendő légáramlás az optimális barnuláshoz.
Pihentetés: Vedd ki a steak-et, és pihentesd egy fóliával lazán letakarva.
Medium sütés esetében, 2.5 cm vastag steak-et 12 percig, 6 percnél fordítsd át a másik oldalra.
Medium rare steak-hez, 2.5 cm vastagságnál 10 percig, és 5 percnél fordítsd át.
Vastagabb vagy vékonyabb steak esetén állítsd be ennek megfelelően a sütési időt.
Rare: 52 C
Medium-Rare: 57 C
Medium: 62 C
Medium Well: 70 C
Well: 75 C
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!