Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

AIRFRYER RECEPT

Így süss tökéletes steak-et az airfryer-ben!

2024. október 02.

2 perc olvasás

ELLE

recept steak arifryer
Így süss tökéletes steak-et az airfryer-ben!
© Shutterstock

A steak elkészítésétől sokan félnek, mert úgy tartják, csak a profi szakácsok képesek tökéletesen megsütni. Hidd el, az airfryer-rel neked is sikerülhet. 


2024-ben már nem lehet akkora mumus a steak, mint a korábbi években, az airfryer pedig rengeteget segít ebben: lehetővé teszi, hogy a nemes hús elkészítése a világ legegyszerűbb feladatává váljon. 

Az airfryer a csodaeszköz?

Az airfryer steak-nek nem csupán a könnyű és gyors elkészítés az előnye. Kívül roppanós lesz, belül viszont lédús, és ami a legjobb, nem lesz sem rendetlenség, sem felesleges olajfröccsenés a konyhában.

Ha tökéletes eredményre vágysz, válassz egy 2.5 cm vastag steak-et, és legyen inkább soványabb a hús. A túl vékony steak túl gyorsan sül meg anélkül, hogy tökéletes barna színt kaphatna. 

Dörzsölj egy kis olajat a steak-re, hogy ezzel is segítsd a tökéletes színű kéreg kialakulását!

Lássuk, mire kell még odafigyelni az airfryer steak elkészítésénél!

Steak típusa: A legajánlottabb a soványabb bélszín, de más is lehet, ha más típust preferálsz.  

Vastagság: Legalább 2.5 cm vastag, az ennél vékonyabb barnulás nélkül sül át, túl gyorsan. 

Szobahőmérséklet: A legjobb eredmény elérése érdekében a steak-et 30 perccel a sütés előtt hagyd szobahőmérsékletre melegedni.

Száraz steak: A steak-et töröld meg papírtörlővel, hogy eltávolítsd a nedvességet, amely általában sütés közben folyik ki, hátráltatva a barnulást. 

Barnulás: Sokkal jobban barnul, ha olajjal meglocsolod. 

Fűszerezés: Elég a só, bors, fokhagyma és paprika. 

Elhelyezés: Ne rakj sok mindent az airfyer kosarába, ne legyen zsúfolt, hogy meglegyen az elegendő légáramlás az optimális barnuláshoz. 

Pihentetés: Vedd ki a steak-et, és pihentesd egy fóliával lazán letakarva. 

Mennyi ideig süsd a steak-et? 

Medium sütés esetében, 2.5 cm vastag steak-et 12 percig, 6 percnél fordítsd át a másik oldalra. 

Medium rare steak-hez, 2.5 cm vastagságnál 10 percig, és 5 percnél fordítsd át.

Vastagabb vagy vékonyabb steak esetén állítsd be ennek megfelelően a sütési időt.

Milyen hőfokon süsd a steak-et? 

Rare: 52 C
Medium-Rare: 57 C
Medium: 62 C
Medium Well: 70 C
Well: 75 C

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves