Ha valami igazán krémes desszertre vágysz, akkor az eper mousset kötelező kipróbálnod.
Az eper mousse ideális vendégváró finomság, főleg, ha nincs időd hosszú órákon keresztül sütögetni. Ez egy olyan desszert, ami seperc alatt elkészül, a végeredmény viszont annyira zseniális, hogy garantáltan levesz mindenkit a lábáról. Na, de nem is húzzuk az időt, mutatjuk a receptet!
Mosd meg az epreket, szedd le szárukat, majd szeleteld fel őket. Ezután turmixold simára a porcukorral, ha kész, akkor a gyümölcspüré kb. felét oszd le négy pohár aljára. A maradék pürét keverd hozzá a felvert tejszínhez. Kézzel, lassan keverd össze, hogy egyenletes, levegős masszát kapj. Ha megvan, akkor öntsd a krémet a poharakba. Díszítésként adhatsz még hozzá extra epret vagy mentalevelet is. Tálalás előtt legalább 30 perce érdemes hűtőbe tenni.
Ez a desszert minden Nutella rajongó számára kötelező! Krémes, csokoládés, édes és hihetetlenül könnyen elkészíthető. Máris mutatjuk a receptet!
A hideg tejszínt egy nagyobb tálban verd kemény habbá. Ezután add hozzá a Nutellát (valamint a porcukrot és a vanília kivonatot) és folytasd a keverést addig, amíg az egész jól össze nem áll, és levegős állagot nem kap. Ha megvagy, akkor a Nutella mousse-t egyenletesen öntsd ki poharakba. A habot legalább 2 órára, de akár egy éjszakára is hűtőbe teheted, hogy kellőképpen megdermedjen. Tálaláskor az extra ropogósság és ízélmény érdekében a tetejét megszórhatod pörkölt mogyóróval is. Jó étvágyat!
(via)
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!