Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Megelőzés

A rák tünetei így jelentkeznek a menstruáció alatt

2024. május 13.

2 perc olvasás

ELLE

menstruáció fájdalom rák tünetek daganatos betegség
A rák tünetei így jelentkeznek a menstruáció alatt
© Shutterstock

A menstruáció alatt jelentkező problémák akár a rák tünetei is lehetnek.


A nőket érintő leggyakoribb daganatos betegségek jelentős része az ivarszervekhez köthető. A rák érintheti a méhet, a petefészkeket, a hüvelyt és a melleket is.

A menstruáció alatt tapasztalható szokatlan tüneteket számos kórállapot előidézheti, de a szakemberek felhívták a figyelmet arra, hogy akár a rák tünetei is ilyenkor mutatkoznak meg a legerőteljesebben.

Éppen ezért érdemes tisztában lenni ezekkel, és minden esetben segítséget kérni, ugyanis a korai diagnosztizálás a kezelés sikerességét is nagymértékben befolyásolja.

A rák így is jelentkezhet a menstruáció alatt

Nagy különbségek figyelhetőek meg abban, hogy kit mennyire visel meg a menstruáció, ám kétségtelen, hogy az átlagostól eltérő jelenségek gyakran komolyabb problémát jeleznek. A rák jele lehet például az elhúzódó menstruáció, ahogyan a megszokottnál gyakrabban előforduló vagy erőteljesebb vérzés is.

Ezen kívül az alábbi tünetek is gyanúra adhatnak okot:

  • szokatlan, véres vagy gennyes hüvelyváladék
  • fájdalom a szexuális aktus során
  • kismedencei fájdalom
  • nehezített vagy fájdalmas vizelés, esetleg vér megjelenése a vizeletben
  • a hólyag vagy a végbél vérzése
  • indokolatlan fogyás
  • étvágytalanság
rak-elle.hu
Forrás: Shutterstock

A szakemberek azt javasolják, hogy aki a fenti tünetek közül egyet, vagy akár többet is tapasztal, minél előbb kérje egy nőgyógyász segítségét, hogy fény derülhessen a tünetek valódi kiváltó okára.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves