Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Orvosi tanácsok

Rákot okozhat ez a konyhai eszköz, az orvos szerint meg kellene tőle szabadulni

2023. szeptember 04.

2 perc olvasás

ELLE

konyhai kiegészítők főzés rák rákbetegség konyhai trükkök
Rákot okozhat ez a konyhai eszköz, az orvos szerint meg kellene tőle szabadulni
© Getty Images

A szakember úgy gondolja, rá alakulhat ki azoknál, akik gyakran használják.


Ma már számtalan új technológiát alkalmaznak a gyártók a különböző konyhai eszközöknél, amellyel szeretnék hatékonyabbá vagy kényelmesebbé tenni a használatukat. Azonban egyes újítások a szakember szerint akár a rák kialakulását is elősegíthetik.

A főzés során elkerülhetetlen bizonyos edények használata, ám nagyon lényeges, hogy ezek milyen bevonattal rendelkeznek, ugyanis a rák mellett további betegségeket és egészségügyi veszélyeket is okozhatnak.

A rák akár emiatt is kialakulhat

Dr. Poonam Desai, egy amerikai háziorvos egy Instagram-posztban elárulta, hogy ő maga bizonyos serpenyőket sosem használ otthon, és mindenkinek azt tanácsolja, hogy váljanak meg ezektől a daraboktól az egészségük érdekében.

Véleménye szerint bármennyire is kényelmesnek tűnik a használatuk, a tapadásmentes bevonattal rendelkező serpenyők a legveszélyesebbek – azt is elárulta, miért:

A karcos vagy töredezett tapadásmentes főzőedények miatt milliónyi mikroműanyag kerülhet az ételeinkbe. A mikroműanyagok az endokrin rendszert károsító anyagok, így a hormonális egyensúly zavarát és termékenységi problémákat okozhatnak, de még a rák kockázatát is növelhetik.

Véleménye szerint a kerámia serpenyők is veszélyesek lehetnek, ha megkarcolódnak, ugyanis általában egy alumínium réteg helyezkedik el a kerámia bevonat alatt, ami szintén károsíthatja a szervezetet.

A doktornő, aki egy kisgyermek édesanyja, mindenkinek azt javasolja, hogy amennyiben az edény használat közben megkarcolódik, azonnal dobja ki azt, aki pedig szeretne spórolni, inkább öntöttvas edényeket használjon.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves