A szakember úgy gondolja, rá alakulhat ki azoknál, akik gyakran használják.
Ma már számtalan új technológiát alkalmaznak a gyártók a különböző konyhai eszközöknél, amellyel szeretnék hatékonyabbá vagy kényelmesebbé tenni a használatukat. Azonban egyes újítások a szakember szerint akár a rák kialakulását is elősegíthetik.
A főzés során elkerülhetetlen bizonyos edények használata, ám nagyon lényeges, hogy ezek milyen bevonattal rendelkeznek, ugyanis a rák mellett további betegségeket és egészségügyi veszélyeket is okozhatnak.
Dr. Poonam Desai, egy amerikai háziorvos egy Instagram-posztban elárulta, hogy ő maga bizonyos serpenyőket sosem használ otthon, és mindenkinek azt tanácsolja, hogy váljanak meg ezektől a daraboktól az egészségük érdekében.
Véleménye szerint bármennyire is kényelmesnek tűnik a használatuk, a tapadásmentes bevonattal rendelkező serpenyők a legveszélyesebbek – azt is elárulta, miért:
A karcos vagy töredezett tapadásmentes főzőedények miatt milliónyi mikroműanyag kerülhet az ételeinkbe. A mikroműanyagok az endokrin rendszert károsító anyagok, így a hormonális egyensúly zavarát és termékenységi problémákat okozhatnak, de még a rák kockázatát is növelhetik.
Véleménye szerint a kerámia serpenyők is veszélyesek lehetnek, ha megkarcolódnak, ugyanis általában egy alumínium réteg helyezkedik el a kerámia bevonat alatt, ami szintén károsíthatja a szervezetet.
A doktornő, aki egy kisgyermek édesanyja, mindenkinek azt javasolja, hogy amennyiben az edény használat közben megkarcolódik, azonnal dobja ki azt, aki pedig szeretne spórolni, inkább öntöttvas edényeket használjon.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!