Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

NO TIME TO DYE

„Rájöttem, hogy imádom az ősz hajamat, soha többé nem festem be”

2023. február 20.

3 perc olvasás

Szőke Anna

pandémia hajfestés karantén ősz haj ősz hajszín
„Rájöttem, hogy imádom az ősz hajamat, soha többé nem festem be”
© Instagram.com/saralisa68

A pandémiás időszak sokunk életét megváltoztatta. A brit Sara Saunders például ekkor döbbent rá, hogy ősz hajjal számára szebb az élet!


Az ősz hajszín igazán a koronavírus idején a karanténok alatt lett hihetetlen népszerű. A korlátozások miatt sokan nem jutottak el fodrászhoz, és akadtak akik nem mertek otthoni hajfestéssel kísérletezni. Voltak, akik ekkor döbbentek rá arra, hogy milyen anyagi vonzata van a hajfestésnek, míg mások hajuk állapotában vettek észre pozitív változásokat és döntöttek amellett, hogy búcsút intenek a festékes tubusnak.

„Korábban órákat töltöttem az ősz hajszálaim kicibálásával” 

A Gravesendben élő Sara Saundersnek 2020-ban lett elege és döntött úgy, hogy nem költ tovább évi 50,000 forintnak megfelelő összeget hajfestésre. A karanténok alatt az 54 éves nő lenövesztette addig sötét színűre festetett haját. Azóta sokkal egészségesebb hajkoronáról és temérdek bókról számol be.

A karanténok miatt szántam rá magam. Nem bírtam rendesen festeni a saját hajam, elegem lett. Ráadásul azt tapasztaltam, hogy egyre rosszabb állapotban van a frizurám a festéstől. Úgy döntöttem elengedem a dolgot és lenövesztem a hajamat. Nem vágattam le rövidre, mert nem dolgoztak a fodrászok. Mire újra kinyithattak addigra pedig már hosszú ősz hajam volt, így csak a sötét résztől kellett megszabadulnom 

– idézi fel a folyamatot a nő.

„Több bókot kapok, minth valaha!”

A brit nő elképedve számolt be arról, hogy ismerettségi körében kifejezetten rajonganak az új hajszínéért, és állítják, hogy a korábbi sötétre festett haj innen nézve már kifejezetten előnytelen volt számára.

Az emberek azt gondolják, ha ősz hajad van, akkor idős vagy, de én nem úgy öltözöködöm, mint egy néni. Bőrgatyában járok, imádom a csizmáimat, fiatalosnak érzem magam és ezen nem változtatott az ősz hajam sem. A legtöbb bókot meglepő mód épp a nálam fiatalabbaktól kapom. Sokan azt hiszik, hogy direkt ilyen színűre festettem a hajam, hisz annyi fajta árnyalat van benne. De mindig büszkén mondom nekik, hogy ez bizony teljesen természetes

– meséli büszkén tapasztalatait az önkéntes légimentőként is dolgozó Sara.


Sara Saunders azóta mindenkit arra buzdít, hogy vállalja fel valódi hajszínét. Úgy érzi, hogy őt is abszolút csak megerősítette önmaga elfogadásában ez a folyamat, és megújult külsejével érzi magát igazán jól.

Az ősz hajszín az elmúlt években világhódító útjára indult, és nem egy híresség esetében láthatjuk azt, hogy bizony ők sem festetik többé hajkoronájukat. Mery Streep, Jamie Lee Curtis, Andie McDowell, Emma Thompson sőt az És egyszer csak első évadában Carrie Bradshaw és Miranda Hobbes (Sarah Jessica Parker és Cynthia Nixon) karakterei is az ősz hajszínt éltették.  Az idősebb korosztály mellett a fiatalok is egyre többször kérnek őszes árnyalatokat a fodrászuktól.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves