Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Megelőzés

A petefészekrákról ez a kellemetlen tünet is árulkodhat

2024. május 05.

1 perc olvasás

ELLE

rák tünetek daganatos betegség petefészekrák
A petefészekrákról ez a kellemetlen tünet is árulkodhat
© Shutterstock

A nőket érintő egyik leggyakoribb betegség a petefészekrák.


Bár a különböző figyelemfelhívó kampányoknak köszönhetően ma már egyre több nő célzottan jár egészségügyi szűrővizsgálatokra, de még mindig sokuknál alakul ki petefészekrák.

A daganatos betegségek egyik leggyakoribb típusába tartozik, amely esetenként szokatlan, nehezen felismerhető tünetekkel is jelentkezhet.

A korai diagnosztizálás a kezelés sikerességét is befolyásolja, ezért a szakemberek felhívták a figyelmet arra, hogy mire kell nagyobb figyelmet fordítani.

A petefészekrák szokatlan tünetekkel is jelentkezhet

A székrekedés esetenként bárkinél kialakulhat, ám ha ez rendszeressé válik, esetleg emésztési panaszokkal társul, az akár a daganatos betegség kialakulását is jelezheti. Ugyanakkor számtalan egyéb, komolyabb betegség tünete is lehet, így a kivizsgálása mindenképpen indokolt.

Ezen kívül az alábbi tünetek is gyanúra adhatnak okot:

  • hasfájás
  • teltségérzet
  • gyakori vizelési inger
  • hátfájás
  • túlzott gázképződés és emésztési zavarok
  • étvágytalanság
  • hányinger és hányás
  • refluxra utaló tünetek, beleértve a mellkasi fájdalmat vagy gyomorégést
petefeszekrak-elle.hu
Forrás: Shutterstock

A szakemberek azt javasolják, hogy aki a fenti tünetek közül egyet, vagy akár többet is tapasztal, mielőbb kérjen egy teljeskörű kivizsgálást, hogy fény derüljön a tünetek valódi kiváltó okára.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves