Az olívaolaj szinte minden konyhában ott van, de sajnos nem minden palack rejti ugyanazt a minőséget.
A szakértők szerint az olívaolaj vásárlásnál nagyon kell figyelni néhány kulcstényezőre, legalábbis akkor, ha a kiváló minőségű terméket szeretnél hazavinni. Összeállításunkban most megmutatjuk, melyek azok a fontos dolgok, amiket nem szabad szem elől tévesztened, ha olívaolajat veszel.
Bár triviálisnak tűnhet, de fontos, hogy a címként szerepeljen az extra szűz kifejezés. Az olyan feliratok, mint a light, vagy extra light finomított olajakra utalnak, amik sokkal kevesebb egészségügyi előnnyel bírnak.
A frissesség nagyon fontos az olívaolaj minősége szempontjából. Az olaj szüretelésének vagy gyártásának időpontja segíthet meghatározni, mennyire friss a kiszemelt termék. Az extra szűz olívaolaj általában két évig megőrzi a minőségét a szüret dátumától számítva A címkén látható lejárati dátum tehát kevésbé releváns, mint a szüret dátuma.
Az olívaolaj nagyon érzékyen a fényre és a hőre, ezek a dolgok felgyorsíthatják az avasodását. Éppen ezért érdemes olyat venni, amit sötét üvegben árulnak. A műanyag palackosat inkább kerüld, mert az olaj reakcióba léphet a műanyaggal és mikroműanyagokkal szennyeződhet.
Bár a hidegen sajtolt, meg gluténmentes kifejezések hangzatosak lehetnek, de tudd, ezek csak marketingfogások. Az extra szűz olívaolaj alapból hő és vegyszerek nélkül készül, így a hidegen sajtolt kifejezés egyszerűen felesleges. Az olívabogyó pedig természetesen gluténmentes, így ez a címkézés sem lényeges.
(via)
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!