Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Upside down hairwash

Stranger Things hajmosás az új őrület

2022. július 29.

2 perc olvasás

ELLE
haj hajápolás stranger things hajmosás upside down fejjel lefelé hajmosás
Stranger Things hajmosás az új őrület
© Unsplash/Taisiia Stupak

Úgy tűnik, hogy a Stranger Things a beauty gurukat is megihlette, a legújabb trend ugyanis az upside down hajmosás.


Nemcsak az ápoláshoz használt termékek számítanak sokat az egészséges és ragyogó tincsek szempontjából, hanem az is, hogyan – egészen pontosan milyen pózban – mossuk meg a hajunkat. Legalábbis ezt állítják a legújabb szépségtrend követői, akik a Stranger Things hatására az upside down hajmosás mellett tették le a voksukat.

Igen, nem másról van szó, mint a fejjel lefelé elvégzett hajmosásról, vagyis maga a módszer nem számít kifejezetten újdonságnak. Azt azonban csak most kezdik el felfedezni a szakértők, hogy milyen előnyökkel járhat, ha nem a zuhany alatt egyenesen állva mosod meg a hajad, hanem előrehajolsz és fejjel lefelé végzed el a műveletet.

Szebb eredményt hoz a fejjel lefelé végzett hajmosás

A módszer hívei szerint így jobban meg tudják tisztítani a tincseiket, ráadásul a végeredmény is dúsabb lesz. Jamie Wiley hajápolási szakértő szerint ebben lehet némi igazság. Amikor ugyanis előrehajolsz, egészen más szögből éred el a fejbőrödet, és sokkal jobban hozzáférsz minden területéhez. Márpedig ha bizonyos részeket kevésbé alaposan ér a sampon, akkor a tisztítás értelemszerűen nem lesz olyan alapos – így a haj hamarabb zsírosodik.

Fotó: Unsplash

Ezt erősíti meg Aaron Barry sztárfodrász is, aki szerint álló helyzetben, hátravetett hajjal elsősorban a fejbőr tetejét dörzsöljük át, és sokkal kevesebb figyelem jut a tarkó területére. Emiatt a haj gyorsabban zsírosodik és a lerakódások is hamarabb alakulnak ki, ami elnehezíti a tincseket, így a frizura a volumenéből is veszít.

Kinek ajánlott? 

Különösen a vastag és erős szálú hajjal rendelkezők profitálhatnak a fejjel lefelé történő hajmosásból, hiszen az esetükben valóban problémás lehet álló helyzetben, hogy a hajuk minden rétegét kellőképpen érje sampon és víz.

Bónuszként az upside down hajmosási technika a balzsam felvitelére is jóval hatékonyabb, hiszen így valóban a hajhosszra és a végekre tudsz koncentrálni, és elkerülheted, hogy a balzsam túl közel kerüljön a hajtövekhez, ami csak tovább zsírosítja a hajat.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves