Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Furcsa tünetek

A májrákról a szemek is árulkodhatnak

2024. február 05.

1 perc olvasás

ELLE

rák tünetek daganatos betegség májrák
A májrákról a szemek is árulkodhatnak
© Shutterstock

Egyes esetekben a májrák látványos jeleket produkálhat.


A májrák többféle módon is kialakulhat, de a szakemberek szerint a máj sejtjeiben kialakuló daganatos betegségnél gyakrabban fordul elő, hogy a máj azért válik érintetté, mert más szervek tumorjai áttéteket képeznek rajta.

A máj a has jobb oldalán, a rekeszizom alatt található, és a legtöbben úgy gondolják, hogy a rákos megbetegedés is elsősorban a test ezen részén okozhat tüneteket. Ez azonban korántsem igaz, és olyankor egészen meglepő, akár ijesztő jelek is a betegségre utalhatnak.

A májrák tünetei a szemekben

Ez a daganatos betegség a látószerveket is érintheti, hiszen a tünetek sokszor a szemeken is megmutatkoznak. Ezek közé tartozik a szemfehérje besárgulása, amelyet gyakran kíséri a bőr színének sárgássá válása.

Ezen kívül az alábbi tünetek is gyanúra adhatnak okot:

  • indokolatlan súlycsökkenés
  • étvágytalanság
  • fájdalomérzet a hasban
  • hányinger és hányás
  • általános gyengeség és fáradtság
  • a has megduzzadása
  • fehérszínezetű, száraz állagú széklet
majrak-elle.hu
Forrás: Shutterstock

A szakemberek azt javasolják, hogy aki a fenti tünetek közül egyet vagy többet is tapasztal, mielőbb kérjen orvosi segítséget, ugyanis csak egy teljeskörű kivizsgálás deríthet fényt a tünetek valódi kiváltó okára.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves