Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Furcsa tünet

A limfóma akár ezzel a furcsa tünettel is jelentkezhet

2024. február 22.

1 perc olvasás

ELLE

rák tünetek daganatos betegség limfóma
A limfóma akár ezzel a furcsa tünettel is jelentkezhet
© Shutterstock

Szinte senki nem gondolná, de a limfóma esetenként ilyen tünetet is okozhat.


A limfóma a nyirokrendszer rákos megbetegedése, amely azért különösen veszélyes, mert könnyedén eljut a test bármely pontjára.

Többféle formája is ismert, és ugyan nem tartozik a leggyakoribb daganatos betegségek közé, a szakemberek igyekeznek felhívni a figyelmet a lehetséges tüneteire.

Erre azért van nagyon nagy szükség, mert mint minden daganatos betegség esetén, a limfómánál is létfontosságú, hogy minél korábban diagnosztizálják a betegséget. Ezt azonban megnehezíti, hogy olykor szokatlan, veszélytelennek tűnő tüneteket is produkálhat.

A limfóma akár így is jelentkezhet

A viszkető bőr kellemetlen, de eleinte senki nem gondol komoly betegségre, és ha nem múló tünetről van szó, akkor is inkább valamilyen allergia merül fel a laikusokban. Azonban sajnos akár a limfóma tünete is lehet, ezért érdemes utánajárni, mi váltotta ki a jelenséget.

Ezen kívül az alábbiakra kell nagyobb figyelmet fordítani:

  • a nyirokcsomók fájdalommentes, de tartós duzzanata a nyakban, a hónaljban vagy az ágyékban
  • hosszan fennálló fáradtság
  • láz
  • éjszaka jelentkező izzadás
  • légszomj
  • indokolatlan súlycsökkenés
limfoma-elle.hu
Forrás: Shutterstock

A szakemberek azt javasolják, hogy aki a fenti tünetek közül egyet, vagy akár többet is tapasztal, mielőbb kérjen orvosi segítséget, ugyanis csak egy teljeskörű kivizsgálás deríthet fényt a tünetek valódi kiváltó okára.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves