Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Már ők is tiktokoznak

Kim Dzsongun a TikTokon mutatja meg, milyen az élet Észak-Koreában

2023. február 23.

2 perc olvasás

ELLE

észak-korea TikTok Kim Dzsongun
Kim Dzsongun a TikTokon mutatja meg, milyen az élet Észak-Koreában
© Fotó: Shutterstock/Alexander Khitrov

Észak-Korea életébe ritkán kapunk bepillantást, de most segít a TikTok.


Pár hete indult egy nyilvános és nemzetközi TikTok-fiók, ami angol nyelven feliratozott videókban mutatja meg, milyen az élet Észak-Koreában. Bár maga Kim Dzsongun nem tűnik fel a videókon, biztosra vehető, hogy az ő jóváhagyásával vagy éppen utasítására készültek ezek a kisfilmek.

A Közlekedés

Észak-Koreában az emberek nem csatlakozhatnak a világhálóra. Ehelyett egy intranetet használhatnak, ami csak náluk érhető el: ez is hozzájárul, hogy a diktatúra a XXI. században is ennyire elszigetelt tud maradni a világ többi országától. Most a 168.hu szúrta ki ezt a TikTokot, ami persze szintén nem egy lázadás, hiszen egyszerű felvételekkel azt mutatja be, milyen nagyszerű az élet Észak-Koreában. Ezeket a roppant modern metrókocsikat például a szovjetek adományozták nekik a '80-as években!

@northkoreanlife Pyongyang stations trains were donated by the soviets in the 1980s! #fyp #foryou #foryoupage #xyzbca #asia #korea #viral ♬ original sound - Life In North Korea ❤️🇰🇵

A következő videóból úgy tűnik, hogy aki nem a tömegközlekedést választja, az valószínűleg biciklizik, mert egy igen széles úton csak kerékpárosok és gyalogosok voltak láthatók ezen a reggelen.

De azért külön videó nyugtat meg mindenkit, hogy téved, aki azt hiszi, hogy nincsenek autók Észak-Koreában, mert nagyon is vannak. Például: Audi, Mercedes és Hyundai.

Az emberek

Bár a videók jó része valamiért közlekedési témájú, azért pár felvételt láthatunk az ország lakóiról is. Közülük nagyon sokan rendkívül tehetségesek, hirdeti az alábbi videó egy tányérkapkodási produkció bemutatásával.

A következő videón pedig „szervezett diákok” láthatók, bármit is jelentsen ez.

@northkoreanlife Organized Students in North Korea 🏫🇰🇵 #foryou #fyp #foryoupage #xyzbca ♬ original sound - Life In North Korea ❤️🇰🇵

Az alábbi videó a legutóbbi, mindössze két napos, szóval várható, hogy a sorozat még folytatódni fog. Itt mindenesetre megintcsak diákok láthatóak. Első pillantásra ők is elég szervezettnek tűnnek.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves