Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

MOSÁS

Kiderült, ilyen gyakran kell mosni a melltartót

2023. augusztus 02.

1 perc olvasás

ELLE

hasznos tippek melltartó mosás melltartó mosás
Kiderült, ilyen gyakran kell mosni a melltartót
© Shutterstock

Megoszlanak a vélemények abban, hogy milyen gyakran kell mosni a melltartót. Most eláruljuk! 


A melltartó mosása sokakban kétségeket vet fel. Persze egyértelmű, ha már koszos a fehérnemű akkor mehet a szennyesbe, ettől függetlenül a nők egy része sokkal tovább hordja a darabot, mint azt kellene.

Ilyen gyakran kell mosni a melltartót

A legtöbb nem mossák ki a fehérneműt egyetlen hordás után, hiszen ellentétben mondjuk egy pólóval vagy bugyival nem lesz koszos. Vannak, akik kifejezetten ellenzik a gyakori mosást, hiszen a mosógép roncsolhatja a kényes anyagot, ettől pedig rövidülhet a melltartó élettartama. Bár az utóbbi rosszul hangzik, a szakértők szerint nem lehet hetekig húzni a mosást. 

Az ideális időpont egyénfüggő, illetve az is számít, hogy milyen tevékenységhez választottuk a darabot. A sportmelltartókat például már az első viselés után ki kell mosni. Nyáron szintén tanácsos egy alkalom után átmosni a fehérneműt, és az izzadósabbaknak sem javasolják a szakértők, hogy tíz alkalommal viseljék a darabot. Az átlagos számot is elárulták, ez 2-3 alkalom. 

Így kell mosni a melltartót 

Mivel a legtöbb fehérnemű kényes anyagból készül, így érthető, hogy mindenki szeretné meghosszabbítani az élettartamát. Éppen ezért a szakértők azt javasolják, hogy a darabot mindig a címkén feltüntetett módon, hősmérsékleten kell mosni. Sokat segít, ha védőzsákban kerül be a mosógépbe, és még jobban védhető. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves