Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Illúzió

Mit látsz meg először a képen? Megmutatja, miért mennek tönkre a kapcsolataid

2022. július 18.

2 perc olvasás

ELLE

párkapcsolat személyiség
Mit látsz meg először a képen? Megmutatja, miért mennek tönkre a kapcsolataid
© Brigitte.de

Az alábbi optikai illúzió többet elárulhat a párkapcsolati dinamikáidról, mint azt hinnéd!


Számos kutatás rávilágított már, hogy az elénk kerülő képeken mindig van egy pont, ami megragadja a figyelmüket. Erre építenek a különféle optikai illúziók is, amelyek akár egyes személyiségjegyeinkre is képesek lehetnek rávilágítani.

Az alábbi kép a legbelsőbb énünkbe enged bepillantást – az első dolog, amit észreveszünk rajta, arról árulkodik, hogy mi a fő gyengeségünk a párkapcsolatokban. Gyakori konfrontáció, túlzott elvárások, esetleg a bizalom hiánya?

Nézd meg alaposan ezt az optikai illúziót, és jegyezd meg, hogy mit veszel rajta észre először!

Fotó: GOillusions.com

Ne csalj, csak akkor olvass tovább, ha már megvan, min akadt meg a szemed először. Megvan? Akkor íme, a megoldások!

A megkötözött férfi

Ha az első dolog, amit felismertél, a két fa között megkötözött férfialak volt, akkor gyakran találod magad konfliktusos helyzetekben a kapcsolataidban. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy mindenhol igyekszel problémába keveredni, inkább arra utal, hogy sokat harcolsz önmagaddal. Ahhoz, hogy rád találjon az igaz szerelem, először meg kell tanulnod szeretni önmagad.

A kerítés

Ha a mező közepén látható kerítés ragadta meg a figyelmedet, akkor a legnagyobb gyengeséged a szerelemben feltehetően az, hogy hajlamos vagy elzárkózni a világ elől. Nehezen nyitod meg a szíved másoknak, pedig enélkül könnyen elszalaszthatod a nagy őt. Ha távol tartod magad az emberektől és falakat húzol magad köré, szinte esélyt sem adsz másoknak, hogy meglássák, ki is vagy valójában.

A hajó

Először a kép tetején lebegő hajó, és az abban található fészeknyi tojás keltette fel a figyelmed? Ez esetben a magas elvárásaid jelenthetik a fő problémát a kapcsolatokban. Ha a szerelemről van szó, csak kevesen ütik meg a mércédet, és bár fontos, hogy ne elégedj meg akárkivel, arra azért ügyelj, hogy ne ragadj le a felszínnél. Húzz ki pár tételt a listádról, ami a külsőre vonatkozik, és inkább belülről igyekezz megismerni a neked tetsző személyeket.

A koponya

Talán nem meglepő, hogy a kép közepén kirajzolódó koponya a benned rejlő szorongásról és félelemérzetről árulkodik. Hajlamos vagy túlaggódni a dolgokat, és ez sokszor visszatart attól, hogy tisztán lásd, mi van előtted. Az óvatosság nem árt, de néha igenis érdemes egy kis kockázatot vállalni, különösen a szerelemben!

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves