Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Apró trükkök

A kávé sokkal finomabb és egészségesebb lesz, ha ilyen vízzel készíted el

2024. május 27.

2 perc olvasás

Szentkuty Nikolett

víz Kávé kávézási szertartás trükk háztartás kávéfőzés
A kávé sokkal finomabb és egészségesebb lesz, ha ilyen vízzel készíted el
© Shutterstock

Aki naponta több csészényi kávét is elfogyaszt, annak érdemes kipróbálnia ezt a módszert.


A kávé az az élvezeti cikk, ami az egész világon hatalmas népszerűségnek örvend. Több millióan állítják, hogy nem is képesek elindítani a napjukat, ha nem ihatják meg a szokásos reggeli italukat.

Rengetegen vannak azok is, akik ébresztőnek használják, de nem csak reggel: a nap folyamán kialakuló álmosságra is gyors megoldás lehet egy csésze kávé elfogyasztása.

Az elkészítés módja azonban egyáltalán nem mindegy, és bár a legtöbben inkább a kávé típusára figyelnek, a víz minősége sem elhanyagolható tényező.

Ezzel a vízzel lesz igazán finom a kávé

A legtöbben csapvizet használnak a kávéfőzéshez, ám a szakértők úgy vélik, hogy a szűrt víz sokkal alkalmasabb erre a célra. Nem úri huncutságról van szó, ugyanis a klórmentes víz javíthatja a kávé ízét, állagát és minőségét, és az is fontos szempont, hogy még a kávéfőző élettartamát is növelheti.

Az átlagos csapvízzel az a legnagyobb probléma, hogy a benne található szennyeződések másképpen szívják fel a kávéolajokat, így kiszámíthatatlanná válik az aktuális csésze minősége, ráadásul megnehezíti a kávéfőző tisztítását is, hiszen a szennyeződések lerakódhatnak a gépben bárhol.

A szűrt víz fogyasztása a kávéfogyasztókat is két táborra osztotta, ugyanis többen is úgy vélik, hogy a tisztított víz ásványianyag-tartalma csökken az eljárás során.

kave-elle.hu
Forrás: Shutterstock

Az igazság azonban az, hogy a szűrt víz gyakran kiegyensúlyozottabb pH-értékkel és optimális ásványianyag-tartalommal rendelkezik. Arra érdemes figyelni, hogy a szűrés elsősorban a klórra és a nehézfémekre irányuljon.

A szűrt víz valójában lehetővé teszi, hogy az adott kávétípus aromái érvényesülhessenek, emiatt mindenképpen érdemes kipróbálni. A szakértők szerint az ásványianyagokat más módon is pótolhatjuk, azonban a csapvíz már azzal is árthat, hogy a vízkő megtelepedésével a kávéfőző teljesítményét is csökkenti, így a kávé minősége is folyamatosan romlik.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves