Kevésbé öregszel tőle, mert csökkenti a szervezetben lévő gyulladásos folyamatokat és a szívet is erősíti.
Szinte mindenkit foglalkoztat a fiatalság megőrzése – lehetőség szerint valamilyen természetes megoldás révén. Ha a következő kapszulát minden nap szeded, nagy eséllyel visszaszoríthatod az öregedés látható és kevésbé látható jeleit.
Nem kevés tudományos vizsgálat bizonyítja az omega-3 táplálékkiegészítő fontosságát, de egyre több kutatás utal arra, hogy naponta érdemes kisebb mennyiséget fogyasztani belőle – különösen akkor, ha az étrended nem tartalmaz egészséges zsírokat, amire óriási szüksége van a testednek. Az omega-3 egy többszörösen telítetlen zsírsav – melynek vannak specifikus típusai, mint például a DHA és az EPA, amelyek leginkább a tenger gyümölcseiben találhatók meg, valamint az ALA, amely különböző növényekben lelhető fel. A szakemberek szerint nagyobb mennyiségben az olajos halakban rejlik ez a fontos zsírsav, de kis mennyiségben a fűvel táplált marha húsában is található, és bizonyos diófélékben, magvakban is van belőle – dióban, őrölt lenmagban és chia magban is.
Az vitatathatatlan, hogy számos előnye van az omega-3 fogyasztásának, akár élelmiszerből, akár kapszula formájában jutsz hozzá, hiszen segíthet csökkenteni a szerveztre káros triglicerid-szintet, támogatja az agy és a szív egészségét, és csökkentheti a fertőzések kockázatát. A gyulladásos folyamatok csökkentésében is nagy szerepe van, ami különösen fontos az autoimmun betegségeknél, a szívbetegségnél és egyes rákos megbetegedéseknél. Továbbá csökkenthető vele a szívroham, a stroke, a szív- és érrendszeri betegségek előfordulása – tehát egyértelműen hozzájárulnak az egészségedhez.
Egy nemrégiben megjelent tanulmány szerint– amit a Natura Aging folyóiratban publikáltak –, azok az emberek, akik naponta szedtek omega-3 zsírsav kapszulát, jelentősen lassabban mérhető volt a biológiai öregedés. Azok az alanyok, akik még ezt D-vitaminnal is kiegészítették és hetente háromszor valamilyen testmozgást végeztek, sokkal lassabban „öregedtek”. A kutatók úgy vélik, hogy ez annak köszönhető, hogy az omega-3 zsírsavak csökkentik a szervezetben a gyulladásokat, ami nagy szerepet játszik a korral járó folyamatokban.
250–500 milligramm kombinált EPA és DHA omega-3 bevitelét javasolják naponta az egészségügyi szervezetek, de az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság úgy véli, hogy 5000 mg-ig bátran fogyasztható.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!