Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Terror

Szívszorító, mit tesznek a fiatal nőkkel a terroristák Izraelben

2023. október 09.

3 perc olvasás

ELLE

izrael Palesztina
 Szívszorító, mit tesznek a fiatal nőkkel a terroristák Izraelben
© AFP

Izraelt palesztin fegyveresek rohamozták meg, a Hamász harcosai senkit sem kíméltek. 


Palesztin fegyveresek rohamoztak meg egy izraeli fesztivált, amelyet délen, a sivatagban rendeztek meg. A Twitteren rengeteg felvétel terjed, ahogy menekülnek a bulizó fiatalok, több embert elraboltak vagy megöltek a Hamász szervezet tagjai Izraelben. A támadók az országban a fiatal nőket, a gyerekeket és az időseket sem kímélték.

Az első jel, hogy valami nem volt rendben az volt, amikor hajnalban megszólalt a sziréna, ami rakétákra figyelmeztet. Hamarosan lövéseket hallottunk... Kikapcsolták az áramot, majd hirtelen a semmiből bejöttek a fesztiválra... minden irányból tüzet nyitottak

– mesélte egy bulizó egy helyi televíziónak, aki túlélte a borzalmakat.

Sokkoló felvétel látott napvilágot egy fiatal nőről

Már többszáz holttestet találtak a hatóságok a fesztivál helyszínén. Egy fiatal Noa nevű nőről napvilágot látott egy felvétel, ahogy a támadók motoron rabolják el, miközben a barátját is elhurcolják. Az izraeli nő az életéért könyörgött. 

 Ne ölj meg! Ne, ne, ne!

– mondja Noa a felvételen, akinek az édesapja később szívszorító nyilatkozatot tett, amiben arról beszélt, hogy nem tudta megvédeni imádott lányát.

A fiatal nőt elrabolták a terroristák, és a hollétéről egyelőre nem lehet többet tudni.

Egy német állampolgárt megölhettek 

A 30 éves német állampolgár, Shani Louk a fesztivál miatt tartózkodott Izraelben. A fiatal nőről sokkoló felvételek terjednek a Twitteren, egyes információk szerint megerőszakolhatták és megölhették a támadók. Shani Loukot a családja egy lábán lévő tetoválásról ismerte fel a felvételeken. Ez a videó a fiatal nőről a támadás előtt nem sokkal készült a bulin:

Ez a helyzet most

A Hamász harcosai továbbra is túszokat tartanak fogva, de már néhányukat sikerült megmenteniük az izraeli hatóságoknak. A támadásnak már legalább 700 halottja van, és legalább kétezer sérültje. Amerika fegyvert küldött Izraelnek, de ezt a Hamász agressziónak minősítette. Lehet rá számítani, hogy Izrael hamarosan szárazföldi támadást indít a Gázai övezetben. Mahmúd Abbász palesztin elnök azt mondta, hogy szerinte a népének joga van megvédeni magát a „telepesek és a megszálló csapatok terrorja” ellen.

(CNN/BBC/MTI)

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves