Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Szexuális zaklatás

Botrány a női foci vb-n: szájon csókolta az egyik játékost az elnök, itt vannak a részletek

2023. augusztus 29.

3 perc olvasás

ELLE

csok szexuális zaklatás női foci vb
Botrány a női foci vb-n: szájon csókolta az egyik játékost az elnök, itt vannak a részletek
© Getty Images/Eurasia Sport Images

A női foci vb-n a győztes spanyol csapat örömét beárnyékolja, ami történt. 


Luis Rubiales a spanyolok Anglia elleni 1-0-s győzelmét követően szájon csókolta a spanyol csatár Jenni Hermosót. A probléma az, hogy a fiatal sportolónő nem egyezett bele a csókba, sőt a felvételen az is látható, ahogy a Spanyol Labdarúgó-szövetség elnöke megfogja a nő fejét, így ő mozdulni sem tud. Íme, a női foci vb-n készült felvétel:

Ezt mondta utána Jenni Hermoso

Luis Rubiales korábban elnézést kért a csók miatt, de állította, hogy nem történt semmiféle erőszak, hanem beleegyezés alapján történt. A férfi elmondta, hogy jó a viszony közte és Jenni Hermoso között, és a csók spontán történt, a pillanat hevében. A focista azonban egyáltalán nem így látja a történteket. Jenni Hermoso a közösségi oldalán leírta, hogy egyáltalán nem örült a csóknak.

Őszintén bocsánatot kérek, ha kell, de nem érdemlem meg, hogy egy ilyen embervadászat célpontja legyek

– mondta a Spanyol Labdarúgó-szövetség elnöke.

Jenni Hermoso így reagált a közleményében:

Valójában egy impulzusvezérelt, szexista, a beleegyezésem nélküli, helytelen tett áldozatának éreztem magam

– írta.

A fiatal nő rögtön a győzelem után egy élővideóban is reagált a csókra:

Nem élveztem, de mit tehettem volna?

– tette fel a kérdést a sportoló. 

Így áll most az ügy

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség szombat délután közleményben jelentette be, hogy ideiglenesen, egyelőre 90 napra felfüggesztette Luis Rubialest, a Spanyol Labdarúgó-szövetség elnökét minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől nemzeti és nemzetközi szinten. Ez a döntés addig van érvényben, amíg a fegyelmi eljárás nem zajlik le. Közben a spanyol női labdarúgók nem hajlandók pályára lépni a válogatottban, amíg Rubiales le nem mond. A férfi közölte, hogy nem hajlandó lemondani az elnöki posztjáról.

Úgy gondolom, készen állunk arra, hogy ez legyen a spanyol futball "Me Too"-ja, és hogy ez változást jelentsen. Ezért a kormány figyelmeztetni akar erre. Nagyon erőteljesen akarja elmondani, hogy vannak dolgok, amelyek nem történhetnek meg újra

– mondta Victor Francos, a spanyol sportfőtanács elnöke.

Hétfőn spanyol ügyészek „előzetes vizsgálatot” indítottak annak érdekében, hogy kiderüljön felmerülhet-e Rubiales csókjánál a szexuális zaklatás gyanúja.  A baloldali spanyol kormányzat szintén arra szólította fel  a sportügyi döntőbíróságot, hogy Rubiales elnökségét függesszék fel. 

Spanyolországban tüntettek is a botrány miatt

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves