Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

iPhone

Ilyen lesz az iOS 18, sokkal személyesebb lehet az iPhone

2024. június 19.

3 perc olvasás

ELLE

frissítés iphone telefon
Ilyen lesz az iOS 18, sokkal személyesebb lehet az iPhone
© Freepik

Az Apple bejelentette az iPhone telefonokra érkező iOS 18-at, ami testreszabhatóbb lesz, mint valaha. 


Az Apple tájékoztatása szerin az iOS 18 idén ősszel lesz ingyenes elérhető szoftverfrissítésként az iPhone X-ekre és az annál újabb készülékekre. A fejlesztés számos új funkciót tartalmaz, beleértve a testreszabási lehetőségeket, valamint a ChatGPT és más mesterséges intelligencia funkciók hozzáadását, sőt a Fotók alkalmazás a valaha volt legnagyobb újratervezéssel érkezik majd. 

Testreszabási funkciók 

Az iOS 18 rendszerrel az iPhone-felhasználók a kezdőképernyő bármely szabad helyén elrendezhetik az alkalmazásokat és widgeteket, ezenkívül az ikonok sötét vagy színezett effektussal egészen új külsőt kaphatnak. Akár mindegyiket külön színekkel lehet jelölni, de arra is kérheted a rendszert, hogy az iOs olyan színt javasoljon neked, ami kiegészíti a háttérképed. A Vezérlőközpontot is újratervezték, hogy gyorsabban hozzá lehessen férni a leggyakrabban használt funkcókhoz, például a médialejátszáshoz. 

Fotók 

Az iOS 18 a Fotók alkalmazás számára is egészen új dimenziót nyit, a gyűjtemények ugyanis olyan témák szerint rendezik majd a könyvtárat, mint a legutóbbi napok, utazások, emberek és háziállatok. A Pinned Collections pedig villámgyors hozzáférést biztosít majd a számodra a legfontosabb gyűjteményekhez. Az új körhinta nézetben napról napra frissülő elemek jelennek majd meg, a tartalom automatikus lejátszása pedig életre kelti a könyvtárad. 

Üzenetek 

az iMessage teljesen új szövegeffektusokat fog tartalmazni, amelyen animációval képesek lesznek felerősíteni bármelyik betűt, szőt, kifejezést vagy hangulatjelet. A felhasználók olyan formázásokat is hozzáadhatnak a szövegekhez, mint a félkövér, az aláhúzott, a dőlt és az áthúzott. Az iOs 18 továbbá bevezeti az Üzenetek műholdon kereszetül funkciót arra az esetre, ha mobil-és Wi-Fi kapcsolat sem érhető el. 

Mesterséges intelligencia 

Az „Apple Intelligence” bejelentés, amely a 2024 Worldwide Developers Conference vitaindító prezentációjának központi eleme, egy csomó új AI-kompatibilis képességet ígér. Az iOS 18-ba épített íróeszközök segítségével szinten mindenhol átírhatod, lektorálhatod és összegezheted a szövegeket az iPhone készülékeden. Az új Image Playground pedig lehetővé teszi, hogy játékos képeket készíts három különböző stílusban: animáció, illusztráció vagy vázlat. Ezenkívül a Clean Up nevű eszköz képes lesz azonosítani és eltávolítani a zavaró objektumokat a fotók hátteréből. Az OpenAI ChatGPT-jét pedig az Apple platformján keresztül integrálják a Siribe és a rendszerszintű íróeszközökbe. 

További újítások 

Persze a fent felsoroltak csak néhány azok közül az újítások közül, amit magával hoz majd a frissítés. Megújulnak a levelezési funkciók és a Safari is új köntösben tér vissza. A webböngésző a mesterséges intelligencia segítségével megjelenítheti a weboldalakról szóló kulcsfontosságú infókat, például a cikk szöveges összefoglalóját, továbbá lehetővé teszi azt is, hogy egy előadó számát közvetlenül a dalról vagy albumról szóló cikkből hallgasd meg. 

(via)

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves