Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

iOS 18

Az iPhone új frissítése sokak szerint a megcsalásnak kedvez

2024. június 11.

2 perc olvasás

ELLE

alkalmazás apple iphone telefon iOS 18
Az iPhone új frissítése sokak szerint a megcsalásnak kedvez
© Shutterstock

Hamarosan újabb frissítést ad ki az Apple az iPhone-hoz, ami sokak szerint igazán kockázatos. 


Már nem kell sokat várni az iOS 18-ra, az Apple pedig már mutatott is pár újdonságot. Érkezik egy különleges frissítés az iPhone-hoz, ami hatalmas felháborodást váltott ki az internetezők körében, mivel sokak szerint könnyebb lesz vele a megcsalás. 

Sokak szerint káros az iPhone új funkciója 

Már nem kell sokat várni az iOS 18-ra, ami az Apple éves frissítése. Az új szoftverrel számos funkció érkezik a telefonokra, az előzetes hírek szerint nagyobb szerepet kap a mesterséges intelligencia és emellett sokkal könnyebben kezelhetővé válnak a telefonok. 

Az Apple már korábban is több olyan funkciót vezetett be, amellyel erősíthetik az adatvédelmet, így a felhasználók megvédhetik a készüléküket az illetéktelenektől. Az új szoftverrel ezt csak erősíteni szeretnék, mivel bevezetnek egy olyan funkciót, amellyel az egyes applikációk védhetőek. 

A gyakorlatban ez úgy fog kinézni, hogy bárki elrejtheti az adott applikációt, vagy akár el is tüntethetik őket egy olyan mappába, amihez csak ők férhetnek hozzá. 

A felhasználók mostantól zárolhatnak egy alkalmazást; és a további adatvédelem érdekében elrejthetik az alkalmazásokat, és áthelyezhetik azt egy zárolt, rejtett alkalmazások mappába. A zárolt és rejtett alkalmazások nyugalmat kínálnak a felhasználóknak, hogy a privátnak megőrizni kívánt információkat, például az alkalmazások értesítéseit és tartalmát véletlenül se láthassák mások

– árulta el az Apple a Worldwide Developers Conference-t követően. 

Ez igaz az olyan beépített alkalmazásokra is, mint az Üzenetek, Safari vagy akár a Fotók. A felhasználók vegyes fogadtatásban részesítették a hírt. Egyesek szerint kifejezetten hasznos, hiszen így jobban védhetik az adataikat, privát üzeneteiket, míg mások szerint ez az újítás veszélyeket rejt, és sokkal könnyebbé válik a megcsalás. 

A felhasználók szerint mostantól nagyon könnyen elrejthetőek a különféle üzenetküldési alkalmazások vagy éppen a Tinder. Az X-re többen is posztoltak róla, úgy vélik, ezzel a funkcióval könnyebb lesz eltitkolni egy esetleges viszonyt. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves