Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Hozzávalók kvíze

Édességkvíz: kitalálod a hozzávalókból a legismertebb hagyományos magyar desszerteket?

2024. január 16.

1 perc olvasás

Gyulai Bence

édesség desszert kvíz magyar étel
Édességkvíz: kitalálod a hozzávalókból a legismertebb hagyományos magyar desszerteket?
© Fotó: Shutterstock/baibaz

A hagyományos magyar konyha jobbnál jobb édességeket és desszerteket kínál, hát játsszunk most egyet ezekkel!


Egy korábbi kvízünkben hagyományos magyar ételeket kellett kitalálni a hozzávalók alapján. A nagy sikerre való tekintettel (köszönjük mindenkinek, aki kitöltötte vagy megosztotta!) most elkészítettük annak a kvíznek az édestestvérét. Vagyis az édes testvérét.

Hagyományos magyar desszertek kvíze

Ebben a kvízben mind a 10 kérdés egy-egy felsorolás lesz: hozzávalók listája. A kérdés az, hogy mit lehet megfőzni vagy inkább sütni ezekből az alapanyagokból, természetesen úgy, hogy valamennyit teljes mértékben felhasználjuk. A megfejtés minden esetben egy-egy hagyományos magyar édesség vagy desszert, de annyit segítünk, hogy az alábbi, kvíznyitó képen látható dobostorta nem szerepel a feladványok között.

Mint ahogy az a kvízeinkben szokásos, mindig 4 válaszlehetőséget kínálunk, ezek közül tippelj az egyetlen helyesre! Több bevezetőre nem is nagyon van szükség, már indíthatod is a játékot!

Ha most megjött a kedved a nassoláshoz, akkor inkább gyorsan tereld el a figyelmedet egy más témájú kvízzel, hiszen az archívumunkban már úgyis rengeteg izgalmas játék összegyűlt – biztosan van közte olyan, amelyikkel még nem játszottál! Alább találsz három ajánlatot.

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves