Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Utazós teszt!

Kitalálod, melyik országban találhatóak ezek a nevezetességek? Fotókvíz!

2023. november 29.

2 perc olvasás

Gyulai Bence

nevezetesség turizmus utazás kvíz
Kitalálod, melyik országban találhatóak ezek a nevezetességek? Fotókvíz!
© Fotó: Shutterstock/Sean Pavone

A világ legismertebb, legtöbbet fotózott turisztikai nevezetességei közül mutatunk 10-et ebben a tesztben. Eltalálod mindegyikről, hogy melyik országban található?


A fenti képen látható nevezetesség annyira ismert, hogy minden bizonnyal nemcsak az országot tudod, hanem a várost is: igen, Olaszországról, azon belül a római Colosseumról van szó. Az alábbi játékban azonban bőven elég, ha az ország neve eszedbe jut, a várost nem is kell tudni, sőt, az országot is csak négy lehetőség közül kell eltalálni!

Utazós kvíz világhírű nevezetességekkel

Nagyjából már tudsz is mindent, amit a játék megkezdése előtt érdemes tudni, de azért az egyértelműség kedvéért: a játékban 10 fotót mutatunk majd a világ leghíresebb turisztikai látványosságai közül 10-ről. Mindegyik képhez négy ország nevét mutatjuk: az a feladat, hogy tippeld meg, hogy az adott híresség melyik országban található.

Ha érdekel az utazás, ha szeretsz turistáskodni, akkor jó eséllyel személyesen is jártál már a kvízben szereplő helyek közül jónéhányon, sőt, ha az összesen, akkor csak tudd, hogy a szerkesztőségünk most egyszemélyben irigykedik rád. De persze az ember nem csak azokat a helyeket ismeri fel, ahol már járt, hanem azokat is, amik csak a bakancslistáján szerepelnek – vagy akár még ott sem szerepelnek, csak egyszerűen annyira híresek, hogy rendszeresen látunk róla felvételt itt-ott.

Nos, induljon az utazás, kezdheted a tippelgetést! (Nem, a kvíznyitó kép sem tartozik még a játékhoz, mert nem akartunk azzal inzultálni, hogy azt feltételezzük rólad, hogy nem tudod, melyik országban van az Eiffel-torony.)

Ha tetszett a kvíz, játssz velünk még egyet! Alább találsz még 3 kvízajánlatot!

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves