A közel 10 év szünet után visszatérő Gault&Millau – a világ egyik meghatározó gasztrokalauza – tesztelői több mint 350 hazai éttermet látogattak végig inkognitóban.Tapasztalataik alapján állt fel az ország legizgalmasabb helyeit és legjobb séfjeit tartalmazó 2026-os kiadvány.
A kiadvány célja, hogy kritikai falak helyett szövetséget építsen az éttermi világ szereplővel, támogassa a szektor fejlődését és megújulását, és a hétköznapok részévé tegye az étterembe járást egy szélesebb réteg számára is. A Gault&Millau az éttermeket 1-től 20-ig terjedő pontozási rendszerben értékeli. A kiadvány kizárólag a 10 vagy annál magasabb pontszámot elért helyeket rangsorolja. A legkiemelkedőbb teljesítményű éttermeket a kalauz a saját jelképével, a szakácssapkákat ábrázoló toque-okkal díjazza, amely világszerte a Gault&Millau értékelési rendszerének ismert szimbóluma. Egy étterem legfeljebb 5 sapkát nyerhet el, ami az abszolút szakmai tökéletességet jelzi.
A 2025/2026. évi étteremkalauz - amely az ország közel 400 legjobb vendéglátóhelyét ajánlja - szeptember utolsó hetében kerül országszerte a könyvesboltokba és a kiemelt szállodákba, amely Magyarország közel 400 felfedezésre váró éttermét rangsorolja, köztük több mint 150 vidéki éttermet is. A könyv tartalma online is megjelenik a Gault&Millau hivatalos weboldalán. Az étteremajánlók magyar és angol nyelven is olvashatók.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!