Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Beszéljünk a vérnyomásról

A fülzúgás ezt a súlyos betegséget jelezheti, nem szabad figyelmen kívül hagyni

2024. április 28.

1 perc olvasás

ELLE

betegség fülzúgás vérnyomás
A fülzúgás ezt a súlyos betegséget jelezheti, nem szabad figyelmen kívül hagyni
© Shutterstock

A fülzúgás nagyon kellemetlen tünet. 


Tudtad, hogy a fülzúgás vérnyomás problémákra is utalhat? A magas vérnyomás krónikussá válhat, és habár egy ideig ártalmatlannak tűnik,  idővel egészségügyi problémákhoz is vezethet. Azonban a tüneteket nem szabad figyelmen kívül hagyni. Erre a jelre is figyelni kell.

Ezt kell tudni

Ha túl magas a vérnyomás, az extra terhelést jelent az erekre, a szívre és más szervekre, például az agyra, a vesékre és a szemre. Azonban fontos kiemelni, hogy a fülzúgást okozhatja többek között fülfertőzés, fej- vagy nyaksérülések, bizonyos gyógyszerek (például nem szteroid gyulladáscsökkentők) és még sok minden más. Szóval nem kell azonnal azt gondolni, hogy vérnyomás gondok állnak a háttérben, de érdemes beszerezni egy vérnyomásmérőt, és néha-néha ellenőrizni. 

Sokan nem tulajdonítanak neki jelentőséget 

Habár a fülzúgás igen gyakori probléma, sokan nem gondolják, hogy orvos segítségét kellene kérniük. Előfordulhat, hogy valóban ártalmatlan dologról van szó, de ha a probléma hosszú ideje fennáll, akkor mindenképpen érdemes kivizsgáltatni. Kevesen tudják, de a hirtelen vérnyomás emelkedés is állhat a fülzúgás mögött. Azonban meg is szűnik, ha a vérnyomás újra a rendes állapotában van. A magas vérnyomás miatti fülzúgás kísérő tünetei lehetnek még a fejfájás vagy szédülés.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves