Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

TRAVEL

Ez Európa legszebb strandja, ami ősszel is hihetetlenül gyönyörű

2023. augusztus 20.

3 perc olvasás

Kovács Gréta

tengerpart anglia beach Európa párt strand
Ez Európa legszebb strandja, ami ősszel is hihetetlenül gyönyörű
© Shutterstock

Meglepő, de Európa egyik legszebb strandja nem máshol, mint az esős időjárásától híres Egyesült Királyságban helyezkedik el! 


Nemcsak a nyári szezon alatt, hanem ősszel is elképesztően szép Európa egyik legszebb strandja, ami világviszonylatban is kiemelkedő panorámával rendelkezik! A mesés sziklaparti strand nem máshol, mint az Egyesült Királyság déli részén, Cornwallban helyezkedik el, ahová az év minden szakaszában rengeteg turista jár strandolni, kirándulni, sétálni vagy csak szép fényképeket készíteni!

ELKÉPESZTŐEN SZÉP EZ A STRAND, TE IS LÁTNI AKAROD MAJD! 

Az Egyesült Királyság legdélibb részén, Cornwall megyében, Treen kis faluja mellett helyezkedik el a páratlan szépségéről híres Pedn Vounder strand, ami sziklaszirti közelsége, tükörsima homokja és türkiz színű tengervize miatt az utazási ügynökök szerint Európa egyik legszebb strandja

A strand meglátogatása nem egynapos, sokkal inkább egy többnapos (de a sok közeli természeti látnivalót figyelembe véve akár egy egész hetet igénybe vevő) túra: Anglia fővárosából, London központjából ugyanis kocsival legalább 6 óra az ideút, vonattal pedig akár 10 órát is felemészthet a több átszállásos út. Eljutni tehát nem a legegyszerűbb ide, ha csak pár napos londoni látogatáson vagy, de mindenképpen megéri ide eljutni, mert ez a világ egyik legszebb strandja.

európa egyik legszebb strandját nem könnyű megközelíteni

A strand szépséges panorámáját már Treen kis faluja mentén lehet látni, ám a megközelítése még a 6-10 órás út ellenére sem egyszerű, ide felkészülten kell jönni. Mozgáskorlátozottaknak és azok, akik nem szeretnek túrázni, hegyet mászni, nem ajánlott ez a strand, gyerekekkel sem veszélytelen, ha viszont egészséges vagy, jól mozogsz és van benned egy kis kalandvágy, semmiképpen sem érdemes kihagyni! 

A strandra nincsen kiépített út, egy kis kitaposott ösvényen kell lemászni hozzá, ami tele van köves, csúszós részekkel (sportcipő, csúszásmentes túracipő és olyan ruha, amit nem sajnálsz összesarazni, kötelező!), az utolsó 16-18 méteren pedig szinte nagy, már-már függőleges sziklákon át vezet az út. Ha viszont leérkezel, elképesztően szép lesz a táj, sokan még delfineket is látnak erre.

MINDENKI BELESZERET EBBE A STRANDBA, OLYAN MESÉS...

Arra azonban készülj fel, hogy a strand "nem hivatalosan" nudista beach, tehát simán lehet, hogy meztelenül napozó, fürdőző emberekkel fogsz itt találkozni. Étterem, bár, napozóágyak, vízimentő, semmi nincs itt, ez egy vadvízi övezet, tehát csak arra számíthatsz, ami a hátizsákodba belefér – vigyél magaddal enni, inni bőséggel!

A strand meglátogatása előtt érdemes az időjárásra figyelni: esős, borós időben életveszélyes ide lemerészkedni, a hullámok ugyanis elképesztően nagyok lehetnek, a csúszós út veszélyeiről nem is beszélve. Az ár-apály időszakát is tekintsd át, mielőtt idelátogatsz, ár idején ugyanis teljesen eltűnik a strand, a sziklák mentén ilyenkor nem is létezik a Pedn Vounder strand. Mindezek ellenére még így is az élmezőnyben végez a világ legszebb strandjainak összesítő listáján Pedn Vounder, ezért ha már nyáron nem is, ősszel mindenképpen érdemes meglátogatnod! 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves