Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

TRAVEL

Ez Európa legszebb strandja, ami csak a víz felől közelíthető meg

2023. július 19.

3 perc olvasás

Kovács Gréta

tengerpart beach Európa portugália strand tenger
Ez Európa legszebb strandja, ami csak a víz felől közelíthető meg
© Shutterstock

Sokak szerint Portugáliában található Európa legszebb strandja, ami egy olyan eldugott, titokzatos helyen rejtőzik, hogy csak a kalandvágyó turisták kiváltsága ott strandolni! 


A nyáron a legszívesebben mindenki a szebbnél szebb tengerparti strandokon süttetné a hasát, melyek közül szerencsére Európában is akad bőven. Olaszország, Spanyolország, Görögország és Horvátország (hogy csak néhányat említsünk) például fantasztikus tengerpartokkal rendelkezik: vannak, akik szerint azonban nem is ezekben az országokban, hanem Portugáliában található meg Európa legszebb strandja! 

SOKAK SZERINT ez a portugál strand a legszebb egész európában 

A csodás európai strand, a Praia da Corredoura Dél-Portugáliában, Algarve régiójában található meg, Faro városától mindegy 61 kilométerre, kb. 1 órás autóútra. A táj egyszerűen elképesztő innét: a portugál sziklákról csodás kilátás nyílik az Atlanti-óceán hullámaira, a végtelen tájra, a víz színe a partokhoz közel pedig egészen türkiz színű, ami felejthetetlen tájképet eredményez. 

Magát a strandot azonban csak kevesen tudják élvezni: a Praia da Corredoura ugyanis nem egy mindenki által könnyen megközelíthető, nyílt tengerparti részen, hanem egy nagyon kalandos helyszínen helyezkedik el, ahová csak a víz felől lehet bejutni! 

NAGYON KALANDOSAN, CSAK A VÍZ FELŐL KÖZELÍTHETŐ MEG EZ A STRAND

A legtöbb turista (az időjárási viszonyokat és a nagy hullámok miatti veszélyeket mérlegelve) bérelhető kajakkal vág neki a strand meghódításának, de vannak, akik különböző kiscsoportos hajóutakra fizetnek be azért, hogy aztán csónakkal megközelítve tudjanak strandolni a parton - ez azonban a drágábbik megoldás. Az olcsó verzió, a kajak bérlés, amit a legközelebbi kis településről Benagilből szoktak bérelni napi 15 euróért (kb. 5600 Ft). 

A Praia da Corredoura strand meglátogatását azonban csak azoknak javasolják, akiknek nem esik nehezükre a mély, néha erősen hullámos vízen való evezés, mert ez egy teljesen kietlen strand, ahol segítségre nehezen lehet számítani. Nincsenek bárok, napozóágyak, sokszor még turisták sem, ezért gondoskodni kell a megfelelő ivóvíz- és élelmiszeradagról, törölközőkről, valamint arról is, hogy a környezetedben lévők tudják, hova indultál és mikor, ha netán kint ragadnál a strandon. A kalandvágyó influencerek sorra töltik fel a TikTokra és az Instagramra a kalandos videóikat, a kommentelők többsége szerint pedig nem létezik ennél csodásabb strand Európában! 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves