Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Egészség

Ettől a kortól már jót tehet az alkohol a szervezetnek

2022. július 25.

1 perc olvasás

ELLE
alkohol egészség szervezet ivás
Ettől a kortól már jót tehet az alkohol a szervezetnek
© Shutterstock/Krasula

Egy új kutatás során fontos dolog derült ki az alkoholfogyasztással kapcsolatban. 


Rengeteg tanulmány született azzal kapcsolatban, hogy az alkohol nem tesz jót az egészségünknek. A legújabb kutatások azonban azt bizonyítják, hogy valójában a korunktól is függ, hogy mennyire egészséges az alkoholfogyasztás. Abban sok szakértő egyetért, hogy bizonyos mértékig jó hatással lehet a szívműködésre az alkohol, de az agyunkat akár már kis mennyiségben is károsíthatja. A Seattle-i Washington Egyetem kutatói a "Global Burden of Diseases" című tanulmányuk részeként most alaposan megvizsgálták, hogy az alkohol mennyire és pontosan milyen mértékben károsíthatja egészségünket.

Erre jutottak 

A kutatók arra jutottak, hogy az alkohol káros hatásában nagyon fontos tényező a fogyasztók életkora. A vizsgálati eredmények szerint a 40 év alattiak sokkal jobban szenvednek az ivás hosszú távú következményeitől, mint a 40 év felettiek. Az utóbbiak egészségére még jó hatással is lehet a kisebb mennyiségű alkoholfogyasztás. Naponta egy kis pohár bor például csökkentheti a cukorbetegség, a stroke vagy a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

A fiataloknak nem szabadna inniuk, de az idősebbek számára előnyös lehet a kis mennyiség. Bár irreális lehet, hogy a fiatal felnőttek abbahagyják az ivást, fontosnak tartjuk megosztani a legújabb bizonyítékokat, hogy az egyének megalapozott döntéseket hozhassanak egészségi állapotukkal kapcsolatban

- mondta Emmanuela Gakidou, a Washingtoni Egyetem munkatársa.

Giphy

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves