Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

ÉTTEREM

4 trükk, amivel minden étteremben a legjobb kiszolgálást kaphatod

2023. augusztus 09.

2 perc olvasás

ELLE

étterem trükkök pincér
4 trükk, amivel minden étteremben a legjobb kiszolgálást kaphatod
© Shutterstock

Az emberek nagy része nem csupán azért megy étterembe, hogy finom fogásokat egyen. Sokak számára fontos az élmény, amihez hozzátartozik a hely hangulata és a kiszolgálás is. Most egy szakértő elárulta, a bevált tippjeit. 


Danilo Mangano régóta dolgozik éttermekben, így jól ismeri az egyes helyek foglalási rendszereit és trükkjeit. Jelenleg a SevenRooms ügyvezető igazgatója, ami egy foglalási platform, és olyan éttermek veszik igénybe a szolgáltatásait, mint a Nobu. Adott pár tippet, amivel mindenkinek páratlan éttermi élményben lehet része. 

Foglalj közvetlenül az étterem oldalán 

Külföldön egyre népszerűbbek a különféle foglalási oldalak, ahol a vendégek több hely közül válogathatnak. Danilo mégis azt javasolja, hogy inkább az étterem oldalán foglalj közvetlenül, mivel a helyek szeretik, ha a vendég náluk jelentkezik be. Így nagyobb esély van arra, hogy jobb asztalt kapsz.

Minden információ fontos

A szakértő szerint sok vendég akkor követ el hibát, amikor nem tájékoztatja az éttermet arról, hogy különleges alkalomból szeretne ellátogatni a helyre. A foglalás során nyugodtan el lehet mondani, ha valamit ünnepelni szeretnénk, így a személyzet jobban fel tud készülni, és esetleg egy kis apró meglepetéssel is szolgál. 

Kihagyott vacsora

Bárkivel előfordulhat, hogy nem tud elmenni a legfoglalat időpontra. Danilo szerint ilyenkor minden esetben tájékoztatni kell az éttermet, mivel sok hely listát vezet azokról a vendégekről, akik rendszeresen foglalnak, de sosem mennek el. Ez később visszaüthet, és előfordulhat, hogy a hely már nem kínál asztalt.

Érdemes ajánlást kérni 

Ha esetleg egy másik városba utazol, és nem tudod, hogy melyek a legjobb helyek, érdemes segítséget kérni a szállodában. A szállodai személyzet legtöbbször tud ajánlani pár igazán jó helyet, a látogatást az étterem meg fogja hálálni. Éppen ezért tanácsos kikérni a dolgozók véleményét


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves