Van olyan étel, amit érdemes inkább elkerülni, ha étterembe mész.
Egy hivatásos élelmiszer-szakértő megosztotta, melyik az a három étel, amelyet ő személy szerint elkerül, ha étterembe látogat. Elárulta azt is, mire érdemes odafigyelni.
Bár bizonyos ételek csábítóak lehetnek az étlapon, de aki szeretné elkerülni a csalódást, annak érdemes alaposan átgondolnia, mit választ.
Marcus Arcabascio élelmiszer-szakértő, a Menu-Price alapítója elmondta, mire kell figyelni. Az alábbi ételeket inkább otthon készítsd el – egy étteremben pedig válassz mást!
Bár ez egy széles körben kedvelt étel, és rengeteg fogás alapja, de a többi húshoz képest sokkal gyorsabban megromolhat, és ha nem megfelelően készítik el, akár szalmonellafertőzést is okozhat. Ráadásul a hozzá nem értő szakácsok miatt a csirke gyakran száraz, túlfőtt vagy sótlan lesz.
A kedvelt desszertek közé tartozik ez a kisméretű, puha sütemény, ám mivel sokáig megőrzi a frissességét, gyakran előre elkészítve, napokon át várja, hogy elfogyasszák, és még az is előfordulhat, hogy nem az étteremben, helyben készítik el.
Az éttermekben gyakran kínálnak előre elkészített sajtos tésztákat, amelyek gyakran ömlesztett, rosszabb minőségű sajtokból készülnek. Ezeket az ételeket érdemes inkább otthon elkészíteni.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!