Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Táplálkozás

3 étel, amit sosem szabad rendelni az étteremben a szakértők szerint

2023. június 20.

1 perc olvasás

Szentkuty Nikolett

étterem csirke ételek brownie szalmonella
3 étel, amit sosem szabad rendelni az étteremben a szakértők szerint
© Forrás: Shutterstock

Van olyan étel, amit érdemes inkább elkerülni, ha étterembe mész.


Egy hivatásos élelmiszer-szakértő megosztotta, melyik az a három étel, amelyet ő személy szerint elkerül, ha étterembe látogat. Elárulta azt is, mire érdemes odafigyelni.

Bár bizonyos ételek csábítóak lehetnek az étlapon, de aki szeretné elkerülni a csalódást, annak érdemes alaposan átgondolnia, mit választ.

3 étel, amelyet érdemes elkerülni az étteremben

Marcus Arcabascio élelmiszer-szakértő, a Menu-Price alapítója elmondta, mire kell figyelni. Az alábbi ételeket inkább otthon készítsd el – egy étteremben pedig válassz mást!

1.  Csirke

Bár ez egy széles körben kedvelt étel, és rengeteg fogás alapja, de a többi húshoz képest sokkal gyorsabban megromolhat, és ha nem megfelelően készítik el, akár szalmonellafertőzést is okozhat. Ráadásul a hozzá nem értő szakácsok miatt a csirke gyakran száraz, túlfőtt vagy sótlan lesz.

etel
Forrás: Shutterstock

2. Brownie

A kedvelt desszertek közé tartozik ez a kisméretű, puha sütemény, ám mivel sokáig megőrzi a frissességét, gyakran előre elkészítve, napokon át várja, hogy elfogyasszák, és még az is előfordulhat, hogy nem az étteremben, helyben készítik el.

3. Makaróni és sajt

Az éttermekben gyakran kínálnak előre elkészített sajtos tésztákat, amelyek gyakran ömlesztett, rosszabb minőségű sajtokból készülnek. Ezeket az ételeket érdemes inkább otthon elkészíteni.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves