Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

ELLE YOGA WEEKEND

ELLE YOGA WEEKEND – Ünnepeld az ELLE Magazinnal a női energiádat!

2024. március 18.

35 perc olvasás

ELLE

jóga sport mozgás ELLE YOGA WEEKEND
ELLE YOGA WEEKEND – Ünnepeld az ELLE Magazinnal a női energiádat!

Az ELLE YOGA WEEKEND programjai a kikapcsolódásról és a női energiákról szólnak. 


Egy hétvége, amely a kikapcsolódásról, önmagad megismeréséről és a női energiák ünnepléséről szól. Az ELLE YOGA WEEKEND programjai holisztikus megközelítésben segítenek abban, hogy megszeresd és elfogadd önmagad. Az esemény során külön hangsúlyt fektetünk az április 24-ei telihold és a nőiség közötti kapcsolatra, jógaórák, workshopok és előadások segítségével fedezhetjük fel nőiességünk mélységeit a szakma legjobbjaival.

Az esemény április 20-21-én várja az érdeklődőket a Normafa Rendezvényházban reggel 9:00-tól délután 17:00-ig. Ismerd meg programajánló cikkünkben az ELLE YOGA WEEKEND óraadóit, és a női energiákat erősítő és támogató programjait! Ha kedvet kaptál a jógához, akkor az eseményre a jegyet ezen a linken vásárolhatod meg. Az egyes jógaórák pontos kezdési időpontját pedig itt találod

Szombati jógaórák (04. 20.)

Morning flow- és inside flow jóga Gyalog-Szőke Zsófival

Gyalog-Szőke Zsófi néhány évvel ezelőtt hagyta el korábbi ügyvédi karrierjét, és majd 40 évesen vált főállású jógaoktatóvá, valamint indított jógaoktató alapképzéseket és továbbképzéseket. Elsősorban vinyasa flow-t, valamint Inside Flow-t tanít a mindennapokan, az ELLE YOGA WEEKEND keretében pedig Morning Flow jógával és Inside Flow jógával várja az érdeklődőket. Zsófi órái a begyakorlott mozdulatoktól függetlenül mindig új érzésekkel és pillanatokkal gazdagítja testünket-lelkünket.

Gyalog-Szőke Zsófi
Fotó: Váczi Anna

MORNING FLOW JÓGA

Egy testébresztő áramló gyakorlás vinyasa flow stílusban, ahol a hangolódás segít megérkezni, a légzésed figyelése támogatja a testedhez való kapcsolódást. A változatos átmenetek segítségével érkezel meg a gyakorlás végére önmagadhoz. Az órát egy rövid relaxáció zárja, ennek köszönhetően magadba zárhatod mindazt, amit megéltél a gyakorlás során.

INSIDE FLOW

Egy modern, on beat vinyasa, ahol a légzésünket a zene ütemére hangoljuk, a mozgásunkat pedig a légzésre. Az óra alatt összeáll egy koreográfia, ami egy adott zeneszámra készült és amikor megszólal „a zene”, az ütem, a légzés és a mozdulat teljes összhangban áramlik majd a zene keltette érzelmekkel.

Önbizalom növelő vinyasa flow jóga Jordán Adéllal

Kevesen tudják, de Jordán Adél Máthé Erzsi-díjas színművész, tavalyi ELLE AWARDS - Az év színésznője kategória jelöltje a színházi élete mellett 20 éve, élete első Ashtanga órája által lépett rá a jóga ösvényére, amelyről azóta sem tért le. Jóga iránti szeretete és szenvedélye annyira áthatja életét, hogy még egy hatha jóga képzést is elvégzett, és immáron már 5 éve tanít Vinyasa Flow jógát. 

Fotó: Jordán Sára 

Önbizalom növelő vinyasa flow jóga

Egy dinamikus óra, amely gyakorlatai során a belső erőnkhöz fogunk kapcsolódni. Az órát önbizalom növelő vezetett meditáció zárja, hogy erősebben és magabiztosabban folytathassuk a napot a matracon túl is.

Yoga flow on live handpan & electronic music Szappan Petrával és Szirtes Adéllal

Petraflow régóta meghatározó alakja a modern jógaéletnek. Különleges jógaeseményeivel vált ismertté, célja, hogy minél szélesebb réteg megismerje és megszeresse a jóga csodáját.
Bár egyéniségéhez inkább a dinamikusabb irányzatok állnak közel, - úgy, mint a vinyasa flow és a mobility irányzatok - óráin a fizikai gyakorláson túl hangsúlyos szerepet kapnak a légzőgyakorlatok és a meditációk. Óráit laza hangulat jellemzi, ahol mindenki felszabadultan feloldódhat, a mozdulatok a légzés és a zene hármasában.

Fotó: Brémer Miki

Szirtes Adél évek óta lép fel handpannel különböző eseményeken, fesztiválokon, hol akusztikusan, hol elektronikus zenei alapra Organika Sound néven. A projektbe belesűrítette az évek során elsajátított egyéb rezgő hangszereit, amivel a Turbinában debütált tavaly, és azóta viszi a pesti koncerttermekbe és fesztiválokra, köztük tavaly a Sziget fesztiválra is. Adél tart klasszikus hangfürdőket, így a projektbe ezt is próbálta belesűríteni kísérleti módon. A koncerten hallható zenéket már kislemezzé formálta producerével, amiket az alábbi linket tudtok meghallgatni. 

Fotó: Bands Through the Lens

Yoga flow on live handpan & electronic music

Egy folyékony, de anatómiai alapokon összeállított flow jóga kevés instrukcióval, hogy a tökéletesítgetések helyett át tudjuk adni magunkat az élő zenének és az áramlásnak. Az órát kellemes légzőgyakorlatokkal indítjuk, majd lassan, finoman felébresztjük testünket. Az álló gyakorlatokban mini koreográfiákon keresztül kapcsolódunk belső erőnkhöz, majd puha nyújtásokkal visszük le a hangsúlyt, hangmeditációval és mini hangfürdővel zárva a gyakorlásunkat.

Kolossváry Orsival (Yoga Brunch Hungary): YIN jóga a női egészség jegyében

Kolossváry Orsi, jógaoktató, mentálhigiénés szakember, valamint a Yoga Brunch Hungary alapítója és oktatója, tizenegy és fél éve gyakorol-, valamint több mint nyolc éve tanít jógát. Az oktatása és segítői munkája missziója, hogy megmutassa, mindenhonnan van kiút, nem a múltunk és a hozott
mintáink határoznak meg minket, vannak csodás eszközök, melyeknek a segítségével sok
mindenen lehet javítani és akár át is írni. Hatha, vinyasa flow, yin, resztoratív és trauma
tudatos jógaoktató, jelenleg is képzésen vesz részt. Az Elle Yoga Weekenden egy holisztikus
szemléletű, női yin energiákat támogató jógagyakorlással és hasonló témájú előadással várja
az érdeklődőket.

Fotó: Tóth Mátyás 

YIN jóga a női egészség jegyében

A napjainkban igen népszerű dinamikus jóga csodás kiegészítés a passzív, mélynyújtásokat és
nyitásokat előnyben részesítő yin jóga. Egy igen inger gazdag és stresszel teli világban az
effajta jógagyakorlás az idegrendszer számára egy igazi töltés, miközben a kötőszöveti
láncokra hatva meridián energiapályákat stimulálva hozza be a hagyományos kínai orvoslás
holisztikus szemlét a gyakorlásba. Ennek az órának a témája a női egészség lesz, ezt
támogató ászanákat végzünk és kifejezetten olyan energiapályákat stimulálunk, ami
reproduktív szerveinket támogatja. 

A női lét holisztikus és ciklustudatos szemmel

Egy igen ingergazdag világban, ahol gyakran túlterheljük magunkat, már csak akkor vesszük
észre, hogy baj van, amikor a testünk jelez. Ez a nőknél nem ritkán a reproduktív, valamint
a hormonrendszer működésénél mutatkozik meg számos érzelmi tünettel társulva. Ahhoz,
hogy ezen változtassunk egy teljes egységként kell tekintenünk testre és lélekre, valamint a
különféle szervrendszerek működésére. A beszélgetés során az idegrendszer működésétől
kezdve, a hozott mintákon át, a holisztikus orvoslási rendszereken keresztül egészen a
ciklustudatos jógagyakorlásig több témával is készült Orsi, mint jóga gyakorló/oktató,
mentálhigiénés szakember, de leginkább mint egy nő, aki saját testi és lelki kihívásival küzd
ugyanúgy és keresi ezekre a kérdésekre a válaszokat.

Gerincátmozgató jóga Tauber Kingával

Tauber Kinga 2015 óta gyakorol és tanít hatha jógát. A több évnyi gyakorlás és tanulás az életét teljes mértkében áthatotta oly módon, hogy ma már szinte bárhol és bármikor el tudja engedni a stresszt a matracon túl is a megtanult légzéstechnikák és egyszerű gyakorlatoknak köszönhetően. Legfőbb célja, hogy megtanítsa az embereknek azt, miként tudják beépíteni életükbe a meditációt, ászanákat, légzéstechnikákat, és hogyan segíthet kikapcsolni és válaszokat találni a matracon töltött idő.

Fotó: Czirják Laura

Gerincátmozgató jóga

Az óra gyakorlatainak fókuszában a gerinc áll, amely során minden irányból finoman megmozgatjuk és átnyújtóztatjuk a gerincet. Az óra célja, hogy jógagyakorlatok végére csökkentsük a nyakban és a vállban lévő feszültségeket, valamint, hogy frissebbnek, könnyebbnek érezhessük magunkat.

Love Yourself jóga Baji-Hardy Rékával

Baji-Hardi Réka Xéniát egy magánéleti válság sodorta a jógaszőnyegre, ami aztán egy egész életre megváltoztatta. A jóga számára az a stabil pont, ahol a rohanó hétköznapokban megállhat, meghallgathatja a gondolatait, érzéseit és elengedheti azokat, amik már nem szolgálják többé. Óráinak célja, hogy a jóga ne csak egy testmozgás legyen az emberek számára, hanem egy eszköz, amivel közelebb kerülhetünk önmagunk legjobb, legszerethetőbb és legnyugodtabb verziójához.

Fotó: Muffinproject_photography

Love Yourself jóga

Egy óra, ami önmagunk szeretetéről szól. Női energiák, határaink tiszteletben tartása, önmegerősítő gondolatok, erő és stretching. A gyakorlatok és légzési technikák által megtanuljuk elengedni megfelelési kényszerünket magunkkal és másokkal szemben. Nem számít a kinézetünk, a korunk, a súlyunk, vagy az öltözködésünk, ezen az órán mindenki egyenlő és itt végre senkinek sem kell megfelelnünk.

Szombati workshopok (04. 20.)

Tóth Réka Ibolya: Lehet-e egyensúly magánélet és munka között? – Életünk 10 000 napja a munkahelyünkön

Tóth Réka Ibolya a MNDFL flow alapítója, a pandémia óta gőzerővel doglozik azon, hogy a mindfulness tanításain keresztül minél többen érezzék újra a stabilitást önmagukban.  Küldetése, hogy minél több ember olyan minőségű életet éljen, amelyben maximálisan elégedett és jól érzi magát.

Fotó: Molnár Dániel

Lehet-e egyensúly magánélet és munka között? – Életünk 10 000 napja a munkahelyünkön

10 000 nap. Ennyi időt töltünk életünk során a munkahelyünkön. Minden egyes nap egy kis része az életünknek, összességében pedig ezek a napok határozzák meg, milyen életet élünk. Egy munkahely sokkal több, mint csak egy hely, ahol pénzt keresünk. Egy jó munkahely támogató és inspiráló lehet, míg egy rosszul működő sok stresszel, frusztrációval és kiégéssel járhat. Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak a munkahelyi kihívások: a toxikus munkahelyi környezet, a kiégés, a csendes felmondás vagy a munka-magánélet egyensúlyhiány mind olyan problémák, amelyek sokunkat érintenek. Az inspirációs előadás során végig járjuk azokat a lépéseket, ami a munkahelyi jóllétünk, egyben a jó minőségű életünk kulcsa. 

dr. Gál Zsófia Antónia: Testünk és az Évszakok

dr. Gál Zsófia Antónia a mindennapokban házi orvos rezidens, emellett pedig resztoratív jóga oktató és retreat szervező. Mindig is lenyűgözte az emberi test működése, nem véletlenül orvosként tölti az ideje nagyrészét. Emellett évek óta különböző hagyományos gyógymódokról tanul és fedezi fel a test és az elme működését, valamint ezeknek a kapcsolatát a természettel. 

Fotó: Szirtes Adél

Testünk és az Évszakok

Mindannyiunkról ki tudjuk jelenteni, hogy a fizikai egészségünk, a mentális egészségünk és a környezetünk elválaszthatatlanul összefonódnak egymással.  A hagyományos orvoslások ezt a kapcsolatot ki is hangsúlyozzák és egy holisztikus szemlélettel közelítik meg a pácienst. Nőként, főleg meg tudjuk ezt élni, hiszen hónapról hónapra különböző belső évszakok zajlanak le bennünk a ciklusunkkal. Ahogy a természet ciklusai megjelennek bennünk is, ezekről a belső évszakokról fog szólni ez a workshop, és arról, hogy hogyan tudunk mindezzel kapcsolódni a testünkön keresztül.

The city fairies: A női lélek virágzása tavasszal

A the city fairies létrejöttét a női lélek ápolása és kiteljesedése ihlette. Elsősorban meditatív, kreatív és lélekközpontú workshopokat szerveznek, amelyek során közelebb kerülünk a természethez és önmagunkhoz is. Az általuk „Hold Harmóniának” elnevezett folyamat a holdciklusokkal való kapcsolódást, a Hold ritmusával való együttélést és együttműködést jelenti. Ezzel egyensúlyban követik a Föld és a Nap kapcsolatát az évkörben, a természet változásait, az elfeledett ősi szokásokat és ünnepeket, amelyeket felelevenítenek és beépítenek modern életmódjukba. Missziójuk a női lélek támogatása és felemelése, amit a kedvességben, az elfogadásban, a ciklikusság megélésében és a természeti varázserőkben rejlő értékek megosztásában látnak megvalósulni.

Fotó: Fejér Bernadette

A női lélek virágzása tavasszal

A workshop során varázslatos elmélyüléssel és szívnyitó mozgásgyakorlatokkal üdvözölhetjük a bennünk élő különleges ciklikus nőt, és együtt hangolódhatunk a tavaszi Tündérünnepre, Beltane-re is. Beltane (május 1.) az évkör egyik ősi ünnepének napjához, amely félidőben van a tavaszi napéjegyenlőséggel és a nyári napfordulóval.  A 60 perces program alatt szívnyitó és megerősítő mozgásgyakorlatok támogatásával, mélyebben kapcsolódunk a nőiességünkkel, az évkör ritmusával, és a tavasz által hozott lelki megnyílással. Vizualizációs és kreatív önismereti gyakorlaton keresztül hangolódunk a Hold ciklusához, a belső tavaszunkhoz és a közelgő évkörünnephez. Lélektánccal ismerkedünk a női archetípusok energiájával, készülünk a tavasz és a nyár által hozott szárnyalás lehetőségére. Őszinte kedvességgel és nyitottsággal kapcsolódunk egymással, ezáltal gyógyítva az évezredeken át kialakult nőtársak közötti sebeket, a Sisterhood wound-ot. 

Dr. Zelizi Stefánia: Női archetípusok az asztrológiában

Dr. Zelizi Stefánia 18 éves kora óta az asztrológia szerelmese. A hosszú évek tanulása és vizsgálódása odáig vezette, hogy 2020-ban kilépett a jogi pályáról és asztorlógusként és coachként kezdett el dolgozni. Leggyakrabban személyiség- és sorselemzéseket végez percre pontos születési időpont alapján. Az asztrológia szerint a születésünk időpillanatába egy kód van elrejtve, mely tartalmazza a személyiségünk karakteres jegyeit, belső mozgatóit, erőforrásait és fejlesztendő, kihívást jelentő aspektusait. Az életsors alakulása nagyban függ ettől a részben tudatos, de leginkább tudattalan mintázattól. A képletelemzések során ezt a kódot igyekszik megfejteni a csillagjegyek és bolygók rendszerén keresztül, és átadni úgy, hogy az leginkább szolgálja kliensei önazonos haladását az egyedi életútjukon. 

Fotó: Dr. Zelizi Stefánia

Női archetípusok az asztrológiában

Az asztrológiai képletünk magában rejti a személyiségünk női, feminin aspektusait: a fiatal és vonzó nőt, a gondoskodó anyát és a bölcs papnőt. Ezek egyedi beazonosítása segítséget nyújthat abban, hogy minél önazonosabban éljük meg a saját nőiségünket, és felfedjük az esetleges belső gátakat, elakadásokat, melyek megnehezítik a női kibontakozásunkat. A 12 csillagjegy mindegyike egy-egy archetípust (ősképet) jelenít meg, amelyek a tudattalanunkban rejtőznek, és csak arra várnak, hogy kapcsolódjunk hozzájuk. A workshop ezt a kapcsolatfelvételt célozza, ahol az asztrológia segítségével összehangolódhatunk a Belső Nővel, és fogadhatjuk az üzenetet, amit épp most közvetít felénk.

Oláh Barbara: Érzetek, érzékiség és a testem gyönyöre workshop

Oláh Barbarának, a Sacred Garden alapítójának küldetése, hogy megtanítsa nőtársainak a medencealapi izomzat aktivizálásának gyönyörteliségét, a 100% természetes ásványokból készült jóni tojások helyes használatával, amelyek az intimegészség alapjai. Beavat a lassú gyönyör művészetébe mindenkit, hisz a lassítás elengedhetetlen a gyönyör és orgazmuskészség fejlesztésénél. Emiatt kezdte el forgalmazni 2019-ben az ásványból készült gyönyörrudakat is, amelyek által testreszabottan lehet érzékenyíteni a hüvelyt. 

Fotó: Fejér Bernadette

Érzetek, érzékiség és a testem gyönyöre

Ebben az egy órában egy olyan workshopon vehetünk részt, ahol metanulhatjuk, hogyan támogathatnak minket a hétköznapok sűrűjében az ásványból készült jóni tojások és gyönyörrudak abban, hogy felfedezhessük gyönyörtestünket. A gyakorlatok által összekapcsolódunk női erőközpontunkkal, a jónival és megtanuljuk, hogyan lehetséges fejleszteni a gyönyör és az orgazmuskészségünket a legegyszerűbb és legkönnyedebb módokon. 

Vasárnapi jógaórák (04. 21.)

Női jóga - Intuitív áramlás Egyed Brigivel 

Egyed Brigi a jógával és aza dvaita védanta tanításaival találta meg mindazt, amit egész élete során keresett. Mindig is érdekelte, kik vagyunk és mi ez az egész, amit életnek nevezünk. Jógaoktatói pályafutása 2017-ben indult el, kezdetben dinamikusabb gyakorlatokat preferálta, majd az évek múlásával a könnyedebb, akár teljesen passzív, meditatív megengedést képviselő jógagyakorlások kerültek előtérbe. Óráinak legfőbb célja a testünkkel, légzésünkkel való kapcsolódáson túl az, hogy megtanuljuk helyesen használni és uralni elménket.

Fotó: Erőss Mariann 

Női jóga

A női jóga egyik legfőbb alapelve a megengedés, épp ezért a gyakorlás során nem törekszünk az ászanák tökéletes és precíz kivitelezésére, helyette előtérbe helyezzük az örömöt és a jóleső érzés keresését.  Az elmélyült befelé figyelésnek köszönhetően mélyebb kapcsolódás tud létrejönni önmagunkkal, jobban megérthetjük saját működésünket és könnyebben elfogadhatjuk hullámzó női természetünket. A gyakorlás során kitüntetett figyelmet szentelünk női szerveinkkel való kapcsolódásnak, az érintés által és a mozgás által. Ahol a figyelem, ott az energia, és minél többet figyelünk a testünkre, női szerveinkre, nőiségünkre, annál inkább hozzájárulunk az egészséges, harmonikus és kiegyensúlyozott női élethez.

Önszeretet jóga Gazdag Viviennel

Gazdag Vivien mindig is olyan hivatást szeretett volna, amivel segít másoknak, önmagának, ami nem kényszer számára. Jógaoktatás mellett csoportos fitneszórákat is tart, a jóga gyakorlás mellett aktívan fut és táplálkozási tanácsadónak tanul. Órái fő célja, hogy feltöltődjünk, átmozgassuk minden porcikánkat, és elengedhessük azt, ami már nem szolgál minket többé. Többnyire a dinamikus, erősítő és alakformáló órákat tart, de nagy hangsúly fektet a tradicionális vonal megőrzésére, a belső béke megtalálására és önmagunk legjobb verziójának elérésére. 

Fotó: Kovásznai Balázs 

Önszeretet jóga

Ez az az óra, ahol teret adhatunk lényünknek és megadhatunk neki mindazt, amire szüksége van. Ezen az órán megélhetjük valódi érzéseinket, letehetjük azokat a terheket, melyeket már régóta cipelünk. Ebben a 60 perces erősítő jógaórában, nyújtó, lazító, stresszoldó ászanákkal, majd mindezt lezárva egy önszeretet meditációval, és a koshi csengő áramló, lágy dallamaival hangolódhatunk magunkra. 

Alakformáló Jóga és Illóolajos Relaxáció Dunai Fruzsival

Dunai Fruzsi 10 évig vezető beosztásban dolgozott az üzleti világban, amely stresszes, felelősségteljes életvitelből a jóga nyújtott számára menedéket. A jóga iránti szeretete arra sarkallta, hogy magas színvonalú jógatáborokat és jógarendezvényeket szervezzen, ezáltal segítve azt, hogy másoknak is átadhassa a jóga jótékony hatásait. A jógarendezvényeinek célja, hogy a vendégei minél kiegyensúlyozottabban térjenek vissza a hétköznapjaikba. Eseményei teljes feltöltődéssel, sok gyakorlással, wellness-élményekkel, relaxációval, illóolajos kényeztetéssel és gasztronómiai élményekkel várja az érdeklődőket, egy elfogadó és kedves női közösségben.

Fotó: Varga Lilla 

Alakformáló Jóga és Illóolajos Relaxáció

Ezen az órán teljes testet és lelket feltöltő élmények várnak az erősítő, majd nyújtó elemekkel és az órát záró relaxációval. A gyakorlás során vadnarancsos illóolajjal üdítjük fel a lelkünket, amely illat egy szempillantás alatt állítja meg az időt és hoz tökéletes megnyugvást a teljes lényünknek. 

Holdüdvözlet flow jóga Bagdal Sziszivel

Bagdal Sziszi egy zenei fesztivál egyik pavilonja alatt ismerkedett meg 15 éve a jógával, amely találkozásának köszönhetően ma már hivatása a jógaoktatás, több elvégzett képzéssel, jónéhány évnyi tapasztalattal és egy saját jógastúdióval. A jógának köszönhetően megtanulta az ősönbizalom azon érzését, amikor az ember tudja, hogy a legjobb helyen van és a jövője is csodálatos élményeket és tapasztalásokat tartogat számára. Órái főképp a dinamikusabb, áramlóbb irányzatokból áll, amelyek által folyamatosan felfedezhetjük azt, hogy testünk mennyire erős és légies tud egyszerre lenni. Gyakorlatsorainak célja, hogy összekapcsolódj az igazi önmagaddal elvárások, maszkok és megfelelések nélkül.

Fotó: Deák Éva 

Holdüdvözlet flow

A Holdüdvözlet a nőiségnek dedikált mozdulatsor. Hűsítő és finoman mozdító, azaz korántsem olyan tüzes hatású, mint a Napüdvözlet. Míg a Nap, a férfi energiákat, addig a Hold, a ciklikus átalakulásaival, a női energiákat jelképezi. Ennek a 16 pozícióból álló áramlásnak az elsajátítása visszakapcsol ősi, női lényedhez. A sok csípőnyitás, a megadó és befogadó részünket táplálja, amelynek megélése a mai idők nőjének szinte már luxus a folyamatos teljesítménykényszer miatt. Ahogy a Hold, úgy mi is változunk és erőnk épp ebben a változásban van. A Holdüdvözlet segít befelé fordítani a figyelmet és lecsendesít: segít meghallani mit súg nekünk az az ősi, női hang, amelynek segítségével a változásainkat megérthetjük és a magunk javára fordíthatjuk őket.  A Holdüdvözlet megtanulása és beépítése a gyakorlásodba, egészen más minőségekben kapcsol majd össze a világgal bennünket.

Slow flow jóga Illés Anitával

A táncos-közgazdás múlttal rendelkező Illés Anita 5 éve dolgozik főállású jógaoktatóként. Fontosnak tartja tudásának folyamatos bővítését, napjainkban például anatómiát tanul, hogy gyakorlatait még professzionálisabban taníthassa vendégeinek. Óráit a változatosság jellemzi, nagy hangsúlyt fektet az erő- és a hajlékonyság fejlesztésére, amely egyensúlyt teremt. Célja, hogy vendégei felfedezzék saját útjuk jóga világában és elsajátítsák azokat a gyakorlatokat és technikákat, amelyek a legjobban támogatják személyes fejlődésüket és jólétüket.

Fotó: Rozinay Regina

Slow flow

Ne tévesszen meg a név, az óra nem lesz kifejezetten lassú, nem tartjuk ki a pózokat hosszú percekig, de nem is rohanunk egyik ászanából a másikba és ismétlünk egy gyakorlatot sokszor egymás után. Helyette rövid kreatív flow sorozatok segítségével hozunk létre egy mozgó meditációt, ami fejleszti a testtudatot, a kapcsolatot önmagunkkal, az erő és hajlékonyság egyensúlyát, amiben lesznek kihívások, de sikerélmény is. Az óra végét pedig légzőgyakorlattal és egy csokimeditációval zárjuk. Búcsúzóul pedig a Gymbeam készül egy kis meglepetéssel a résztvevőknek. 

Wellbeing jóga Perepelica Claudiával

Perepelica Claudia, a Yogasecret egyik kiváló oktatója a jógaoktatáson túl könyveket is ír, azzal a küldetéssel, hogy minél több ember egyre jobban érezze magát a testében, a lelkében, és megérezze milyen egy támogatói tér és a nyugodt idegrendszer. Órái fókuszában a belső harmónia megteremtése áll, valamint az, hogy általuk közelebb kerüljünk önmagunkhoz. 

Fotó: Belényesi Lexi

Wellbeing jóga

Napi szinten rengeteg ingernek vagyunk kitéve. Az egyensúly elérése mindannyiunk érdeke, de leginkább a jóllétünk érdeke. A WELLBEING YOGA egy lassú, gyengéd, áramló óratípus, ahol az idegrendszerünk kerül fókuszba. Kezdők, középhaladók és haladók is részt vehetnek rajta, hiszen a fizikai és lelki stabilitásra mindannyiunknak szüksége van. Olajok, támogató gondolatok és érintések segítik az óra alatt a teljes megérkezést és áramlást. 

Vasárnapi workshopok (04. 21.)

Urban Tiger: Mit mutat a tested és miről mesél a lelked? – Az érzékelés két arca

Az Urban Tiger testre és lélekre ható kezelései és workshopjai inspirációt adnak önmagad és a mindennapok tudatosabb megéléséhez és elvezetnek oda, ahol az egyensúly lakik. Dóra & Anita tigrise megtanít arra, hogy a valódi sz-épségre, azaz az önmagunkkal és a bennünket körülvevő világgal való mélyebb kapcsolódásra koncentráljunk. Holisztikus városi pihenőhelyükön a slow beauty szépségkezelések, access bars és hangtálas kezelések, illetve a spirituális választechnika egyesített erejével megtalálhatod az utat a belső tigrisedhez, önMAGad megélése felé.

elle-yoga-weekend-2024
Fotó: Darab Zsuzsa

„Mit mutat a tested és miről mesél a lelked? - Az érzékelés két arca”

Érezted már úgy, hogy szeretnél másként lenni a bőrödben vagy az életedben? A mindennapok forgatagában előfordulhat, hogy kevesebb terünk, időnk és lehetőségünk van arra, hogy őszintén, elfogadással és szeretettel pillantsunk saját külső és belső érzeteinkre. 

A workshopon most arra hívunk, éljük meg együtt, hogy ez másként is lehetséges: az arcreflexológia rituálé elsajátítása, a hangtálas relaxáció és az együtt végzett mindfulness gyakorlatok segítenek ítéletek nélkül kapcsolódni a testeddel és megérkezni a jelenedbe, oda, ahol az igazi varázslatok történnek.

Miben lesznek segítségedre a tibeti hangtálak?

A testi-lelki harmónia megteremtésében, az érzelmek és a gondolatok tisztázásában, elsimításában, a szervezet öngyógyító folyamatainak segítésében már az ősidők óta nagy szerepet kapnak a hangok. A hangtálakon való játék során a tálak rezgése a testben szétterjedve támogatja az öngyógyító folyamatokat, oldja az energetikai blokkokat. A testben endorfin szabadul fel, amelynek hatására könnyebbé válhatnak a megélések és csendesebbé az elme. Csökken a stressz-szint és a test is nyugalomra talál. 

Mit adhat neked az arcreflexológia?

A jó arcápolási rutin nem termékekről szól, hanem az öngondoskodás módjairól. A szervezetünk képes arra, hogy visszaállítsa a saját harmóniáját - ebben segít az arcreflexológia, a megfelelő arcpontok rendszeres masszírozása. A programon olyan masszázs mozdulatsort ismerhettek meg, amelyek ellazítja és erősíti az idegrendszert. A tanultakat a hazavihető arctérkép segítségével otthon is tudjátok majd alkalmazni.

Herczeg Orsolya & Bajnóczi Tamás (Pandora Palota): Könnyed áramló női jóga & hangfürdő (Kisterem)

A Pandora Palota egy olyan tér, ahová belépve a tágasság, szabadság érzése járja át az embert, és ahol az inspiráció és a varázslat kézzel fogható. Ahol a fa illata mellett isteni olajok és füstölők töltik be a teret, amit átitat a vénuszi energia: zene, harmónia, szépség, finomságok… A Pandora Palota jógaórákkal, önismereti programokkal, egyéni hangterápiával, csoportos hangfürdőkkel, online videókurzusokkal várja az érdeklődőket.

Fotó: Pandora Palota

Könnyed áramló női jóga & hangfürdő

Ezen a kezdők számára is követhető női jóga gyakorláson lágyan áramló mozdulatok és légzések segítségével a folyton zakatoló elménkből megérkezhetünk a testünkbe és a szívünkbe, a jelen pillanatba. A női jógával és a hangfürdővel „átmossuk” a fizikai és energetikai rendszerünket. Ciklusunk során hormonjaink állandó változásban vannak, ahogyan a hangulatunk, energiaszintünk, nyitottságunk vagy épp befelé fordulásunk is. A női jógaórák megengedő hangulatban telnek, mindenki a saját ciklusának megfelelő dinamikával merülhet bele az áramlásba. Az óra első felében Orsi vezetésével jógázunk, a második felében pedig Tomi tart hangfürdőt.  A hangtál nyugtató, pulzáló és vibráló hangrezgései a legoptimálisabbak az agyunk számára a teljes ellazuláshoz és a mély meditációs állapot eléréséhez.

Fotó: Pandora Palota

Herczeg Orsolya (Pandora Palota) x Téglás Molnár Dorottya (DORASHRAM): A numerológia és az aromaterápia kapcsolata (Kisterem)

Második éve, hogy a Pandora Palota és a DORASHRAM rendszeresen közös önismereti eseményeket szervez, melynek fő célja, hogy megmutassák minden érdeklődő számára, milyen különböző utakon kapcsolódhatunk a belső világunkkal, hogyan fejleszthetjük intuíciónkat, hogyan változtathatunk életminőségünkön, formálhatjuk magunkat fizikai, lelki és szellemi szinten egyaránt.

Herczeg Orsolya női jógaoktató, a Pandora Palota alapítója

Jelen életszakasza legfőbb missziójának a női létben rejlő csodák kibontakoztatását érzi. Szeretné minél szabadabban, örömmel megélni a nőisége sokszínűségét, és visszakapcsolódni a természet ritmusához. Testét-lelkét természetes eszközökkel karbantartani, ápolni, élvezni az élet szépségeit, és ebben segíteni a hozzá forduló nőtársainak is.
Női jógával, botanikai parfümökkel, érzelmi aromaterápiával és más finomságokkal kiegészítve végzi munkáját és osztja meg ezekkel kapcsolatos ismereteit és tapasztalatait az erre nyitottakkal. A Szadán lévő Pandora Palota névre hallgató stúdiója is mindezeknek a csoda tevékenységeknek ad teret.

Téglás-Molnár Dorottya a coach eszköztár spirituális alapelvekkel való kombinálásával és intuitív módszerekkel segíti a hozzá érkezőket egyéni és csoportos formában, az erőteljes változások integrálásában és intuícióik fejlesztésében. Workshopjai célja, hogy megismerjük és fejlesszük intelligenciánk ezen részét és megértsük működését. Így segítségünkre lehet, hogy kapcsolatba lépjünk valós lényünkkel és általa egy teljes, harmonikus és önazonos életet teremtsünk.

Fotó: Pandora Palota

A Numerológia és az Aromaterápia kapcsolata a csakrarendszer tükrében

Ezen a workshopon bepillantást nyerhetsz a számok és illóolajok varázslatos világába és ráláthatsz a csakrarendszerrel való kapcsolatukra is. Megismerkedhetsz azokkal az illatokkal, amelyek segítségével könnyebben kapcsolódhatsz energiaközpontjaiddal, elsajátíthatod a számok mögötti ősi, rejtett tudás egy kis szeletét, amely során fény derül jelen életed missziójára is. Feltárjuk, mely életfeladathoz, mely növények és csakrák tartoznak és ennek ismeretében tudatosítani tudod milyen változtatásra lehet szükséged ahhoz, hogy harmonikusabb, teljesebb életet teremts magad számára.

Rónay Alíz: Önbizalmad gátjai – Tanuld meg újra szeretni magad

Rónay Alízt 18 éves korában egy depressziós-pánikos időszak indította el az önismereti úton, amikor ráébredt arra, hogy elérhető számára egy jobb élet. Több mint 5 éve indult el az önismeret útján és 2 éve dolgozik coachként. Célja, hogy visszaadja az embereknek a választás szabadságát és egy bizalommal, önszeretettel teljes élet képét. Minden magunkkal kezdődik és magunkkal is ér véget – minden, ami mi vagyunk, azt látjuk viszont a külvilágban. Az utóbbi egy évét a tudattalan minták feltárásának és átírásának szentelte.

Fotó: Kovács Diána Lia

Önbizalmad gátjai – Tanuld meg újra szeretni magad

Megkapjuk készen, aztán elveszítjük – ez az önbizalom, és önmagunk szeretetének képessége. Amikor igazán bízol magadban és szereted önmagad, nincs lehetetlen, és minden akadályt teljes könnyedséggel ugrasz át, olyan módon, amit ma már a hétköznapokban elképzelni sem tudunk. 
Mindannyiunkban ott van a természetes képesség, hogy bízzunk magunkban és a világban. Az általános nézettel ellentétben az önbizalmat nem felépíteni kell, hanem sokkal inkább elvenni azt, ami gátként, korlátként, megtanult és bevett nézőpontokként elzár tőle. Ezen az előadáson pontosan innen közelítjük meg a témát: hogyan tudsz valójában kapcsolódni a benned élő legjobb verzióddal, aki birtokolja ezt a képességet, hogyan tudsz közelebb kerülni magadhoz, és kapcsolódni azzal a verzióddal, aki számára nincs lehetetlen, rendíthetetlenül hisz önmagában, és csodálatos módon minden a lehető legjobban alakul számára. 

Scheller Virág: Sémáink vonzásában – Miért választom mindig ugyanazokat az embereket?

Scheller Virág képzésben lévő család- és párterapeuta, sémakonzultáns. Gyakorlati munkája mellett jelenleg a doktori képzését végzi az ELTE-n, ahol a problémás étkezési szokásokat kutatja. A munkája során főleg párkapcsolati problémákkal, az élet során visszatérő mintázatokkal, sémákkal és a megfelelési kényszerrel foglalkozik.


Sémáink vonzásában – Miért választom mindig ugyanazokat az embereket?

Minden kapcsolatod ugyanúgy ér véget? Óriási szikrák, mindent elsöprő kémia és pillangók ezrei repkednek a hasadban. Hiába indul minden álomszerűen, a végén kiderül, hogy ő sem tud elköteleződni, esetleg érzelmileg elérhetetlen? Lehet nem bevonzod ezeket a „rossz” kapcsolatokat, hanem tudattalanul, a sérült belső gyermekedből választod ezeket a partnereket.  Ugyanis ez a mindent elsöprő érzés, ami ilyenkor megjelenik, legtöbbször a sémakémia jele, azaz a magaddal hozott sémáid mentén próbálod megkreálni ugyanazt a környezetet, amit gyerekkorodban tapasztaltál.
Ezalatt a workshop alatt megismerkedhetsz a sématerápia alapjaival, hogy ezek hogyan hatnak a párválasztásunkra és hogy mi is pontosan az a sémakémia. Illetve azt is körbejárjuk, hogyan is lehet elkezdeni kilépni ezekből az életcsapdákból.

Baráth Georgina: Találd meg a belső erődet - a hitelességed az erősséged

Baráth Georgiában gyerekkorában fogalmazódott meg, hogy nem gyógyítani szeretné, hanem a megelőzni a betegségeket. Ez a hitvallás lett végül az alapja az edzés és holisztikus egészség módszerének, a GeorganicMethod-nak is. Munkája során kombinálja a holisztikus életmóddal kapcsolatos ismereteit a folyamatos kutatómunkáját, a sport-orvostudományi és az alternatív gyógyászat területén folytatott kiterjedt tanulmányait. Segít abban, hogy kliensei sikeresek legyenek az emberi élet legfontosabb feladatában, hogy önmaguk legjobbjává váljanak fizikailag, szellemileg és lelkileg, hogy hiteles énjük manifesztálódjon.

Fotó: Vágó Csaba Kornél

Találd meg a belső erődet - a hitelességed az erősséged

Hogyan válj azzá az igazi és erős nővé, aki tudja támogatni a párját, a családját és a társadalmat anélkül, hogy a saját igényeit háttérbe szorítaná? Miért fontos az öngondoskodás és a barátnők? Hogyan találunk igazi boldogságot?

Talán elcsépeltnek hangozhat, hogy az öngondoskodás és önszeretet mennyire fontos - pedig ez az egyik kulcs. Általuk nemcsak magunkat, de szeretteinket is támogatni tudjuk. Meglehet szkeptikus vagy, nem láttál példát, nem találsz időt az ‘énidőre’, vagy bűntudatot érzel? Ezen az előadáson foglalkozunk a női princípiumokkal, hogy mitől nő a nő, hogy hogyan tudjuk megélni és elsajátítani az igazi nőiséget. Miben rejlik a mi erőnk és hogyan álljunk ki ezért a világ elvárásaival szemben. Valamint azzal is, hogy hogyan ne veszítsük el ezt a belső erőt.

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves