Ha te is rajongsz az édesburgonyáért, akkor ez a fűszeres verzió a kedvenced lehet.
Az air fryerben készült finomság tökéletes önagában, hús mellé, vagy feldobhatod vele a salátádat, tacódat is. Az így készült édesburgonya belül puha, kívül enyhén ropogós – nagyon könnyű rácsavarodni!
Hozzávalók:
2 közepes édesburgonya (pl. Red Garnet)
1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál harissa fűszerkeverék (helyettesíthető füstölt paprikával vagy bármilyen általad kedvelt fűszereddel)
½ teáskanál fokhagymapor
Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
Elkészítés:
Tálalás:
Igazi szuperkaja: finom, sokoldalúan elkészíthető, ráadásul tele van értékes tápanyagokkal. Az édesburgonya rendkívül gazdag A-vitaminban (béta-karotin formájában), ami támogatja a látást, szebb lesz tőle a bőr és az immunrendszert is erősíti. Emellett C- és B-vitaminokat is tartalmaz, amelyek segítenek a szervezet energiaellátásában. A rosttartalmának köszönhetően kíméletesen támogatja az emésztést, hozzájárul a jó bélműködéshez és hosszabb ideig biztosít teltségérzetet – tehát kevesebbet fogsz nassolni is. Ez a finom gumósnövény lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz, így nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet – pont ezért jó választás sport előtt, vagy amikor tartós energiára van szükséged a nap folyamán. A színes húsú édesburgonyák – főleg a narancs és a lila változat – tele vannak antioxidánsokkal, amelyek segítenek a szervezetet megvédeni az oxidatív stressztől és lassítják az öregedési folyamatokat. Akár sütve, püréként, levesben, köretként vagy chips formájában is elkészíthető. Édes és sós ételekhez egyaránt jól illik, így igazi konyhai jolly joker.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!