Ha helyesen tárolod, akkor akár hetekig is friss maradhat a citrom.
Nincs is annál bosszantóbb, mint amikor innál egy finom citromos teát, de azt veszed észre, hogy a gyümölcs bizony kiszáradt. Ilyenkor hiába próbálod facsarni, az eredmény általában nulla, a fincsi teából pedig ilyenkor valószínűleg nem lesz semmi. Na, de mit szólnál hozzá, ha azt mondanánk, hogy létezik egy pofonegyszerű trükk, aminek a bevetésével a citrom akár hetekig megőrizheti a frissességét? Máris mutatjuk, miről van szó!
Minden a helyes tároláson múlik, s akár hiszed, akár nem, de sokan egyáltalán nem jó helyen tartják a citromot. A konyhapulton, egy szép kis tálkában dekoratívan mutatathat ugyan, de sajnos szobahőmérsékleten a citrom elveszteni nedvességét és hamar rothadásnak indul.
Szóval, ha szeretnéd, hogy tovább megőrizze a nedvességtartalmát, akkor mindenképpen hűvös helyre kell tenned őket. Vagyis a citromot bátran tedd be a hűtőbe, ahol puha és lédús marad még hetekkel később is.
Mielőtt azonban beteszed az hűtőbe, helyezd egy zacskóba vagy egy lezárt edénybe. Ez a trükk ugyanis olyan mikroklímát hoz létre, ami segít megőrizni hosszú távon a citrom belső nedvességét és segít elkerülni az idő előtti romlást. Mielőtt beteszed a lezárt tárolóba, győződj meg róla, hogy a citrom száraz, ugyanis a héjon található nedvesség penészképződést okozhat.
(via)
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!