Lehet, hogy elsőre ijesztőnek tűnik megszervezni egy összejövetelt a saját lakásodban, de ha jó előre megtervezel mindent, nem bukhatsz bele.
Mindegy, hogy szülinapi bulit vagy egy szimpla péntek esti partit tervezel, ezekkel a trükkökkel te lehetsz a legjobb házigazda.
Elsőként meg kell határoznod a buli jellegét, és minden mást ehhez igazítani. Az, hogy a témát követi-e a dekoráció vagy a menüválasztás, az egyéni döntés. A szakértők viszont egyértelműen javasolják, mert úgy sokkal nagyobb az esély arra, hogy minden tökéletes lesz az este. Arra viszont figyelj, hogy semmit ne vigyél túlzásba, és ne legyen túl zsúfolt a tér. Inkább a lényeg legyen előtérben, mert könnyű átesni a giccs kategóriájába.
Ezután az jön, hogy meghatározod a pontos időpontot, amit egy gyors körlevél is megelőzhet, hogy a többségnek megfeleljen a kitűzött nap. Azzal azért számolj, hogy a társaság 25%-a az időponthoz közeledve mondja le a bulit, ezért jobb több embert meghívni.
A meghívónak minden lényeges részletet tartalmaznia kell. Tüntesd fel rajta a dátumot, az időt, a helyet, a dress code-ot, és azt is, ha valamivel készülniük kell a vendégeknek – mondjuk te állod az ételt, de az italt mindenkinek hoznia kell. Ebben nincs semmi ciki, különösen a közeli ismerősök, barátok esetében.
Egy nagyobb buli esetén érdemes lehet DJ-t vagy sörcsapost felbérelni, akikkel mindenképpen meg kell beszélni a részleteket a parti előtt. Tisztázd le velük előre a dalválasztást, a várható italmennyiséget, és adj meg konkrét be- és kipakolási utasításokat.
Tervezd meg előre, hány adag ételt fogsz készíteni. Döntsd el, mi lesz a menü, írj bevásárlólistát, és ha kell, főzz több etapban – nem kell mindent aznap megcsinálni, mert könnyen elúszhatsz. Az a legjobb, ha vannak nehezebb és frissebb, könnyebb ételek is, vegák, vegánok és húsosok, és érdemes mentes étkekben is gondolkodni. Lehetőség szerint kerüld az ismétlődő összetevőket az étlap összeállítása során – ha például almás desszerttel készülsz, akkor ne tegyél almát a salátába.
Az italokat érdemes kitenni az asztalra, vagy egy zsúrkocsira, hogy mindenki kiszolgálhassa magát, vagy akár egy koktélsarkot is kialakíthatsz. Ha hivatalos vacsorát tervezel, szervírozz az étkezés előtt bort, pezsgőt vagy szénsavas vizet, de alkoholmentes verziókkal is készülj.
A zene az egyik legfontosabb eleme a bulinak, ezért rakj össze egy saját listát, majd ellenőrizd le, hogy biztosan van kellő mennyiségű tányér, pohár, evőeszköz a vacsorához. Ezután már csak a takarítás hiányzik, és hogy hangulatosabbá teszed a lakást virágokkal, hangulatos fényekkel, gyertyákkal.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!