Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

GASZTRONÓMIA

Budapesti gasztro bakancslista: 6 új hely, amit érdemes kipróbálni idén télen

2025. december 11.

6 perc olvasás

Papp Regina
Papp Regina

budapest étterem koktél gasztronómia kávézó tél
Budapesti gasztro bakancslista: 6 új hely, amit érdemes kipróbálni idén télen
© Velvet Bar & Café

Miközben a város ünnepi fénybe borul, egymás után nyílnak az új gasztro helyek, amelyekért még a szünet előtt érdemes útnak indulni.


Ínyenceknek, brunchrajongóknak, kávéfanoknak és koktél kedvelőknek is tartogat újdonságokat a szezon. Itt van 6 új hely, ahol garantáltan jó élmények várnak: akár egy gyors kávéra, egy hosszú vacsorára, vagy csak ha egy kis ünnepi kikapcsolódásra vágysz.

42 Coffee

A Dohány utca 5-ben nyílt meg a 42 Coffee pop-up store, ahol a budapesti specialty pörkölő végre önálló térben mutatja meg, milyen élménnyé forrt ki az elmúlt évtizedben felépített márka. A Nezvál Máté alapította 42 Coffee ma is etikus beszerzéssel, 100% arabica kávékkal és gondosan kalibrált pörkölési filozófiával dolgozik: mindez most egy könnyed, laza, mégis szakmailag precíz kávézóban érhető el.

A pop-upban az állandó Don’t Panic blend mellett hetente változó single origin tételek kerülnek az őrlőkbe, emellett korlátlan filterkávé várja a gyors koffeinadagot keresőket. Reggelente helyben sütött péksütemények, napközben friss focaccia kíséri az italokat. Ezen a helyen pezsgő és bor bármikor kérhető, visszatér a ikonikus Champagneszerda, péntekenként pedig aperitivo vár DJ-vel, koktélokkal és tematikus falatokkal.

1074 Budapest Dohány utca 5.

Tutto

A Nagymező utca új gasztro szereplője a Tutto Restaurant & Bar, ahol New York sokoldalúsága és Róma édes élete találkozik egyetlen szerethető, italo–amerikai történetben. A koncepció a manhattani Little Italy világát idézi meg a fővárosban: azt a helyet, ahol az olasz bevándorlók generációk óta őrzik hagyományaikat, miközben szépen összecsiszolódtak az amerikai ízekkel. A Tutto ezt az összeolvadást hozza el Budapestre: modern, mégis meghitt enteriőrrel, ahol nem kell választani a trendi New York-stílus és a nonna életérzés között.

A menü a klasszikus italo–americano fogásokra épít: húsgombócos spagetti, arancini, számtalan pasta, cotoletta, melanzane alla parmigiana, mind laza, közös kóstolásra hangolt tálalással. Már a tiramisú  XXL szervírozás is kihagyhatatlan, ahogy vétek lenne nem megkóstolni a híres filmsztárok nevét viselő koktélokat is. A borlap magyar és nemzetközi tételekkel dolgozik, köztük Francis Ford Coppola borával, az alkoholmentes szekcióban pedig prosecco variációk és frissítő verjus is helyet kapott.

Panamy / Socially Budapest

Budapest, Nagymező u. 38, 1065

Málna The Pastry Shop

A Málna The Pastry Shop új, háromszintes desszertszalonja a Hercegprímás utcában lelt otthonra, miután a Bécsi úti műhelyüket kinőtték. Nemcsak a tér, hanem a kínálat is bővült: mintegy húszféle monodesszert, sós falatok és friss aprósütemények sorakoznak a pultban.

Az új hely alsó helyiségében modern cukrászat működik, a földszinten tágas vendégtér és látványműhely, az emeleten pedig elegáns szalon biztosít leülős fogyasztást. A Varró Design által tervezett enteriőr a Málna védjegyévé vált franciás, púderrózsaszín árnyalatokra és ízléses tapétákra épül, kristálycsillárokkal és otthonos eleganciával.

Visszatérnek az ikonikus desszertek – a Málna, a Tejcsoki málna, a Rákóczi túrós tart, az Oroszkrém és a Somlói –, de új ekler fánkok, macaronok és különleges drazsék is érkeztek. A minőség továbbra is kompromisszummentes: változatlanul Budapest egyik, ha nem a legjobb cukrászdája.  

1051 Budapest, Hercegprímás utca 17.

Epicurean

Óbuda új fine dining különlegessége, az Epicurean a Pacsirtamező utcában egy régi textilgyár falai között, mindössze 14 vendégre tervezve nyitott meg. A hely két dél-amerikai alkotó, Carlos Coelho és André Bicalho közös víziója: egy összetett érzékszervi utazás, ahol a gasztronómia, a kultúra és a személyes történetek három különböző térben bontakoznak ki. A név sem véletlen. Az „epicurean” az ínyencek világára utal, Epikurosz tanításaira, aki szerint az öröm megélése a minőségben, a tudatosságban és a mértéktartó élvezetekben rejlik. A vacsora a hordós érlelőtérben indul amuse-bouche-okkal, folytatódik a látványkonyha után a 14 férőhelyes étkezőben, majd a Polo Lounge-ban zárul petits fours-ok és italok társaságában.

 A hétfogásos menü kontinenseket köt össze: Brazília frissességétől a spanyol tenger gyümölcsein át a brit comfort klasszikusok újragondolásáig, francia és belga hatásokkal, végül magyar mangalicával és egy elegáns, dél-amerikai csavarral érkező desszerttel. Az Epicurean saját hitvallásuk szerint egyszerre excentrikus, exkluzív és eklektikus: nem kötődik egyetlen konyhához, hanem „cuisine d’auteur” szemlélettel mesél történeteket minden fogásban. 

1036 Budapest, Pacsirtamező utca 41.

Velvet Bar & Café

A Velvet Bar & Café az Al Habtoor Palace Budapestben nappal elegáns kávézóként működik, estére pedig misztikus, vermut fókuszú koktélbárrá alakul. A hely különlegessége kettős karakterében rejlik: délelőtt kifinomult kávéház, ahol különleges sütemények, kávék és könnyű falatok kísérik a beszélgetéseket, este viszont bensőséges, vibráló bárrá változik, Budapest egyik legizgalmasabb vermut- és signature koktélválasztékával. Nappal francia ihletésű desszertek, macaronok és a Daily Art of Cake Trio adja a kínálat alapját, a sós falatok között libamáj, lazac és mini burgerek sorakoznak. A Velvet a korábbi Kupola Bár helyén született újjá, és az Al Habtoor Palace első új signature helyszíne. Egy elegáns tér, ahol budapesti kávéházi hagyomány és kortárs bárkultúra találkozik, reggeltől késő estig.

Budapest, Erzsébet tér 9-10, 1051

Salt

A Tárogató úti és Zrínyi utcai üzletek után a márka újabb helyszínen folytatja a Salt azt a jól ismert koncepciót, amely friss kovászos kenyereiről, kézműves péksüteményeiről és minőségi specialty kávéiról vált közkedveltté.

A Hattyú utcai pékségben a klasszikus kínálat mellett szendvicsek is kaphatók, novembertől pedig brunch menüvel bővült az étlap. A szakmai vezetést továbbra is Tóth Szilárd viszi, míg Lefkovics Lea ezen az új helyszínen is aktívan jelen van, mint vezető. Letisztult, barátságos, budai hangulatú egység, ahol a Salt Bakery minősége változatlanul az első.

Budapest, Hattyú u. 2, 1015




Neked ajánljuk

A ROVAT LEGNÉPSZERŰBB CIKKEI

Két macska v...
1

Két macska van ezen a képen, de csak az emberek 1%-a képes megtalálni őket

2022.08.18. 1 perc olvasás

Két macska van ezen a képen, de csak az emberek 1%-a képes megtalálni őket

A rák egyik...
2

A rák egyik jele lehet ez a lefekvéskor jelentkező tünet

2024.01.12. 2 perc olvasás

A rák egyik jele lehet ez a lefekvéskor jelentkező tünet

Te megtalál...
3

Te megtalálod a lovat 15 másodperc alatt a képen?

2022.07.26. 1 perc olvasás

Te megtalálod a lovat 15 másodperc alatt a képen?

Bevezetik a...
4

Bevezetik a menstruációs szabadságot Magyarországon is

2022.09.01. 1 perc olvasás

Bevezetik a menstruációs szabadságot Magyarországon is

Csak a legok...
5

Csak a legokosabbaknak sikerül 20 másodperc alatt kiszúrni az egeret a képen

2022.08.05. 1 perc olvasás

Csak a legokosabbaknak sikerül 20 másodperc alatt kiszúrni az egeret a képen

Te megtalál...
6

Te megtalálod mind a négy nőt a rajzon? Csak az emberek 1 százalékának sikerül

2022.07.13. 1 perc olvasás

Te megtalálod mind a négy nőt a rajzon? Csak az emberek 1 százalékának sikerül

Egy orvos el...
7

Egy orvos elárulta a rákbetegségek legfontosabb tünetét, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni

2023.06.14. 2 perc olvasás

Egy orvos elárulta a rákbetegségek legfontosabb tünetét, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni

2030-ra ez a...
8

2030-ra ez az undorító szakma lehet a legnépszerűbb

2022.08.26. 1 perc olvasás

2030-ra ez az undorító szakma lehet a legnépszerűbb

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves