Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Minden egyre jobb lesz

Bill Gates szerint akik 20 év múlva születnek, jobban élnek majd, mint mi most

2023. január 25.

3 perc olvasás

Gyulai Bence
jövő optimizmus Bill Gates
Bill Gates szerint akik 20 év múlva születnek, jobban élnek majd, mint mi most
© Fotó: Instagram/ThisIsBillGates

Bill Gates szerint a jövőben élni jobb lesz, mint amilyen az élet a múltban bármikor volt.


Lépten-nyomon tetten lehet érni az emberek gondolkodásában a „régen minden jobb volt” típusú hozzáállást és a jövőtől való szorongást. Van azonban valaki, aki nem így látja: Bill Gates szerint aki 20 év múlva születik, az jobb világban fog élni ennél a mostaninál.

A milliárdos „nagyon optimista”

Bill Gates, akit évtizedekig a világ leggazdagabb embereként tartottak számon, a Lowly Institute nevű ausztrál intézménynek beszélt most, és a következőket mondta a CNBC összefoglalója szerint:

továbbra is nagyon optimista vagyok, hogy sokkal jobb lesz 20 év múlva, 40 év múlva, 60 év múlva születni, mint a múltban bármikor.

Bill Gates elismeri, hogy a világon rengeteg aggasztónak tűnő tendencia van a politikai nézetek szélsőségessé válásától a klímaváltozásig. Figyelmeztet azonban, hogy ezek hangsúlyosabbnak tűnhetnek, mint amilyenek a valóságban, miközben a pozitív trendekkel senki nem foglalkozik, pedig azok szintén nagyon is léteznek. A világon a gyermekhalandóság például az elmúlt két évtizedben a felére csökkent, de csomó más területen is megállíthatatlan a fejlődés.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bill Gates (@thisisbillgates)

A jövő Bill Gates szerint

Bill Gates jó ideje már volt feleségével közös alapítványuknál dolgozik, amióta nem ő igazgatja a Microsoftot. Ennél az alapítványnál többek között a tudomány fejlődését támogatják és klímaváltozás megfékezéséért küzdenek. A 67 éves üzletember a következőket mondta arról, milyennek látja a jövőt:

drámai léptékű lesz továbbra is az emberiség általános helyzetét javító innováció. Meg fogjuk találni a túlsúlyosság ellenszerét, a rák ellenszerét, eltüntetjük a gyermekbénulást. [...] Fantasztikus, hogy mennyi IQ kap jelenleg képzést a világban, hogy milyen eszközök vannak a kezünkban a fejlődés elsősegítésére, legyen az az egészségügy, az energia vagy az oktatás területén.

Bill Gates arra figyelmeztet, hogy ne a saját, idillinek beállított gyerekkorunkhoz hasonlítsuk a jelent (főleg ne a posztapokaliptikus rémképekkel lefestett jövőt), hanem ahhoz, hogy mi volt mondjuk 300 évvel ezelőtt. Akkor az átlagember a 40. életévét sem érte meg, jelenleg viszont az USA-ban az átlagos élettartam 76 év. A fejlődés egyértelmű, és Bill Gates szerint megállíthatatlan.

Kíváncsiak vagyunk, az olvasóink közül kit sikerült meggyőznie az egykori Microsoft-vezérnek, nézzünk egy szavazást!

Szavazás

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves